Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co ke svačině?

Od: papricka odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, nedávno jsem se usadila v dobré práci. Víceméně jsem dřív v práci nejedlá ale teď jsem spokojená a v práci jim.
Nemám ráda moc chleba nejím ho. Takže spíš housky ale ke snídani.
Ke svačině...tedy rýže a těstoviny..stále do kola . Zelenina s oběma .
Tak nevím.
Ráda si dám teplé jídlo.
Ale nic mě nenapadá. Prosím poraďte?
Aby se to dalo ohřát.
To pečivo vážně moc nemusím.

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

liska5

3x

Jogurt, banán, vaječnou omeletu s hráčkem, konzervu fazolí a do nich párek... Já si doma uvařím do zavíracích krabiček takové husté kaše. Použiju jednou jáhly, jindy vločky s pohankou rozinkami, suš. švestkami, datlemi, ořechy, skořicí a spojené sojovým nápojem. Udělám si jich víc najednou. Praktické, zdravé a nemusí se ani ohřívat a dá se k tomu i kafíčko. Často si kupuji nějakou tu rybí konzervu se zeleninou na mexický způsob.

 


2x

Dobrý den. Pokud máte svačinu místo oběda, tak třeba - francouzké brambory, brambory s květákem, ohřát se dá i párek /nebo sekaná/, či karbenátek s bram. kaší, či bramborák, ale ten je dobrý i studený. Nebo čočka s párkem. Ohřát jdou i polévky - gulášová, bramboračka, nebo hrachovka.. Snad nějaké tipy a nápady zde najdete.. Můžete mít i míchaná vejce, či omeletu...Záleží na Vaší chuti.


doplněno 06.09.19 23:25:

Pokud máte ráda pizzu, i ta by klidně šla..

 

host

0x

Jestli si můžete na teplý oběd zajít, je to jednodušší než si něco ohřívat. Než si jídlo ohřejete, je po polední přestávce. Proto si spousta lidí v práci jako jediné něco teplé stačí uvařit kávu, nebo hladovější vietnamskou nudlovou polévku, která se přelije v hrnku vařicí vodou a pak shltne.

Pokud máte k dispozici mikrovlnou troubu a všichni se k ní na začátku polední pauzy vrhnou a začnou ohřívat své kastrůlky, tak než na vás přijde řada, je opět konec přestávky. A když si někdo dá do mikrovlnky jitrnici a těší se na teplou pochoutku, pukne a rozstříkne se po celé mikrovlnce a máte co konce pracovní doby co uklízet a ostatní jedí své jídlo studené. (Ostatně puknout může i ohřívané játro a to je šupa a opět špinavá mikrovlnka a polykání naprázdno).

Za pět minut se dá ohřát párek, ale jíst každý den párek je hloupost. Kde jsou ty doby, kdy existovaly závodní jídelny s teplým jídlem a přestávkami rozdělenými podle provozů tak, aby se všichni zaměstnanci vystřídali a ještě stravovací komise hlídala kvalitu jídel a spokojenost strávníků.


doplněno 07.09.19 14:56:

Záleží na tom, jakou máte možnost si jídlo ohřát, nebo uvařit, jestli máte nějaký plynový nebo elektrický vařič (ten je líný, dlouho trvá, než se rozehřeje), mikrovlnou troubu, nebo jenom rychlovarnou konvici, nebo někde v koutě máte kávovar. Od automatů na teplé nápoje a řídké polívky utíkejte pryč, je to jen chemie za hodně peněz.

Pro ohřátí ve vodě: párky, ovocné knedlíky, aj.

Pro ohřátí na vařiči: různé polévky (minimálně 8 minut, aby se zničily bakterie, ale za tu dobu si uvaříte polévku čerstvou), maso s omáčkou, nebo pokud máte hodně času a vařič u sebe, tak třeba i mražené papriky s omáčkou.

Pro ohřátí v mikrovlnce: různá hotová jídla, párek nebo jitrnice ale důkladně propíchaná vidličkou, aby nepraskla. Sekaná (dá je jíst i studená),

Pro uvaření: především čaj, kávu, minutové čínské nebo vietnamské polévky, které stačí zalít vařicí vodou a tři minuty počkat až je hotová.

Nebo si občas můžete vyhodit z kopýtka, domluvit se s více lidmi, aby byla levnější doprava a nechat si přivést hotovou pizzu, kuřecí křidélka a další jídla, která vám přivezou až na pracoviště v dohodnutou dobu.

 

gumid

0x

Palačinku, párek zapečený v rohlíku, chleba ve vajíčku?

 

rorschach*

0x

rohlík a vlašák

Píše - aby se to dalo ohřált...

 


0x

Ovocné knedlíky, zapečené lasagne na slaný nebo sladký způsob. Zapečená cuketa, plněné tortily. Grilovaná zelenina a jako příloha kuskus, jáhly, quinoa, opečená kolečka polenty... Zeleninové pesto (rajčatové, mexické, paprikové) + různé masové kuličky nebo jen namáčet tyčinky okurky, tvrdý sýr. Rolky z rýžového papíru (kulaté placky podobné tortilám) plněné masovou, zeleninovou, luštěninovou náplní. Podobně plněný zelný list nebo paprikový lusk. Dobře se ohřívají různé "karbanátky" - z ovesných vloček, květákové, dýňové, cuketové, čočkové, bramborové. Pestré a jednoduché recepty má také indická a mexická kuchyně.

Velikost porce si určíte sama.

papricka

Děkuji za tipy. Já na oběd jít nemohu. A ano myslela jsem to jako místo oběda něco teplého.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]