Nejste přihlášen/a.
Jogurt, banán, vaječnou omeletu s hráčkem, konzervu fazolí a do nich párek... Já si doma uvařím do zavíracích krabiček takové husté kaše. Použiju jednou jáhly, jindy vločky s pohankou rozinkami, suš. švestkami, datlemi, ořechy, skořicí a spojené sojovým nápojem. Udělám si jich víc najednou. Praktické, zdravé a nemusí se ani ohřívat a dá se k tomu i kafíčko. Často si kupuji nějakou tu rybí konzervu se zeleninou na mexický způsob.
Dobrý den. Pokud máte svačinu místo oběda, tak třeba - francouzké brambory, brambory s květákem, ohřát se dá i párek /nebo sekaná/, či karbenátek s bram. kaší, či bramborák, ale ten je dobrý i studený. Nebo čočka s párkem. Ohřát jdou i polévky - gulášová, bramboračka, nebo hrachovka.. Snad nějaké tipy a nápady zde najdete.. Můžete mít i míchaná vejce, či omeletu...Záleží na Vaší chuti.
Pokud máte ráda pizzu, i ta by klidně šla..
Jestli si můžete na teplý oběd zajít, je to jednodušší než si něco ohřívat. Než si jídlo ohřejete, je po polední přestávce. Proto si spousta lidí v práci jako jediné něco teplé stačí uvařit kávu, nebo hladovější vietnamskou nudlovou polévku, která se přelije v hrnku vařicí vodou a pak shltne.
Pokud máte k dispozici mikrovlnou troubu a všichni se k ní na začátku polední pauzy vrhnou a začnou ohřívat své kastrůlky, tak než na vás přijde řada, je opět konec přestávky. A když si někdo dá do mikrovlnky jitrnici a těší se na teplou pochoutku, pukne a rozstříkne se po celé mikrovlnce a máte co konce pracovní doby co uklízet a ostatní jedí své jídlo studené. (Ostatně puknout může i ohřívané játro a to je šupa a opět špinavá mikrovlnka a polykání naprázdno).
Za pět minut se dá ohřát párek, ale jíst každý den párek je hloupost. Kde jsou ty doby, kdy existovaly závodní jídelny s teplým jídlem a přestávkami rozdělenými podle provozů tak, aby se všichni zaměstnanci vystřídali a ještě stravovací komise hlídala kvalitu jídel a spokojenost strávníků.
Záleží na tom, jakou máte možnost si jídlo ohřát, nebo uvařit, jestli máte nějaký plynový nebo elektrický vařič (ten je líný, dlouho trvá, než se rozehřeje), mikrovlnou troubu, nebo jenom rychlovarnou konvici, nebo někde v koutě máte kávovar. Od automatů na teplé nápoje a řídké polívky utíkejte pryč, je to jen chemie za hodně peněz.
Pro ohřátí ve vodě: párky, ovocné knedlíky, aj.
Pro ohřátí na vařiči: různé polévky (minimálně 8 minut, aby se zničily bakterie, ale za tu dobu si uvaříte polévku čerstvou), maso s omáčkou, nebo pokud máte hodně času a vařič u sebe, tak třeba i mražené papriky s omáčkou.
Pro ohřátí v mikrovlnce: různá hotová jídla, párek nebo jitrnice ale důkladně propíchaná vidličkou, aby nepraskla. Sekaná (dá je jíst i studená),
Pro uvaření: především čaj, kávu, minutové čínské nebo vietnamské polévky, které stačí zalít vařicí vodou a tři minuty počkat až je hotová.
Nebo si občas můžete vyhodit z kopýtka, domluvit se s více lidmi, aby byla levnější doprava a nechat si přivést hotovou pizzu, kuřecí křidélka a další jídla, která vám přivezou až na pracoviště v dohodnutou dobu.
Ovocné knedlíky, zapečené lasagne na slaný nebo sladký způsob. Zapečená cuketa, plněné tortily. Grilovaná zelenina a jako příloha kuskus, jáhly, quinoa, opečená kolečka polenty... Zeleninové pesto (rajčatové, mexické, paprikové) + různé masové kuličky nebo jen namáčet tyčinky okurky, tvrdý sýr. Rolky z rýžového papíru (kulaté placky podobné tortilám) plněné masovou, zeleninovou, luštěninovou náplní. Podobně plněný zelný list nebo paprikový lusk. Dobře se ohřívají různé "karbanátky" - z ovesných vloček, květákové, dýňové, cuketové, čočkové, bramborové. Pestré a jednoduché recepty má také indická a mexická kuchyně.
Velikost porce si určíte sama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.