Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Nejlepší recepty z dýně Hokaido

Od: yana odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
zrovna nám dozrávají dýně Hokaido a už se těším na dýňovou polévku z Hokaida. Děláme ještě dýňové zelí, ale jinak nic kloudného neznám.

Poradíte svůj nejlepší recept z dýně Hokaido?

Děkuji za inspiraci!

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Také dělávám často polévku, je výborná.
Potom z ní peču koláč, nebo ji přidávám třeba do zapečených brambor nebo těstovin.
Dobrá je také směs z dýně a rajčat, coby omáčka na těstoviny.
Jo, je také skvělá, když se zavaří do okurkového láku

Ještě jeden receptík


 


0x
Souhlasím s výše vypsaným ještě delam dynove placicky- jako bramboraky,ale bez brambor,nastrouham dyni,pridam vejce, mleko,mouku,sůl, pepř a hodne bylinek ze zahrádky. Nebo také dyni na curry- dyni bez jadrincu ,mrkev,papriku,cibuli nakrájím na kostky,pote dam do hrnce s trochou oleje,az cibule zacne hnednout tak pridam mleko- i kokosové muze byt,a dusim a obcas micham než to zmekne.pak přidám sul,curry,pepř ( lze i muškátový oříšek nebo bylinky) . Podávám s těstovinami nebo s rýží.

 


0x

Já delám polévku nebo kaši.

liska5

...a posypu ji smaženou cibulkou

 


0x

Hokaido je specifické mezi dýněmi tím, že u něj se nemusí loupat slupka. Naopak se má vždy ponechat. Já ji mám nejraději grilovanou. Nakrájím na proužky asi 2 cm silné, dám do misky pokapu olivovým olejem a přidám jakékoliv koření co mám nejraději a osolím, někdy přidám čerstvý rozetřený česnek se solí. Směsi koření si dělám sama, tak je pro mne těžké nějaké doporučit. Ale třeba kari koření na kuře, nebo jiné na nějaká nakládaná masa co se kupují už namíchaná v pytlíčku. Promíchám a nechám hodinku rozležet. Ale stačí i půl hodiny. Pak dám na pánev a opékám, nebo do mikrovlkny s krisp talířem, kde se horem griluje a zespoda peče. Na talíři si pak posypu upraženými semínky z dýně a slunečnice. K tomu si udělám jogurtovo majonézový dip a jím jen tak, třeba s rajskými, nebo salátem, nebo samotné. Nebo dávám půl na půl s bramborama. Brambory vařím trochu déle, tedy napřed vařím brambory a když jsou poloměkké, přidám hokaido a dovařím a pak udělám klasickou bramborovou kaši. Kaše má jednak krásnou barvu a navíc chutná jinak, než obyčejná. Polévky jsou jasná věc, to nebudu popisovat. Ale nikdy z hokaida nedělám žádné kompoty, je jí na to škoda, protože mi vydrží celou zimu jako čerstvá zelenina ve sklepě. A té je v zimě pomálu. Teda mluvím o té doma vypěstované.

 

id

0x

Nejlepší polévka je z pečené dýně. Jen místo trošku smetany dávám celý kelímek zakysanky.

toprecepty.cz/...

 


0x

Dostali jsme ji,neznaje úpravy tak přišli na řadu toprecepty,vaření... nakonec se polovina upekla dle vaření, a druhou polovinu nastrouhal do obyčejného leča.Pečenou jsem snědl sám a lečo jsme baštili všichni-nebylo to tam poznat.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma dýně hokaido

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]