Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych poradit v rámci pečení buchet. Dneska jsem pekla bublaninu a opět se mi nepovedla. Nerozumím tomu, kde dělám chybu, nebot mám 2 domáctnosti a v druhé problém nemám nikdy.
Pekla jsem hrnkovou bublaninu, dle návodu, jediné, co jsem nepřidala je kypřící prášek. Výsledek je sražená buchta. Ovšem i když tam dám kypř.prášek, výsledek je stejný. A dneska jsem navíc místo trouby zkusila remosku.
V každé domáctnosti je jiná trouba - plynová (dnešní) a elektrická.
Díky za tipy a rady
Kypřící prášek vždy nejprve smíchat s PROSÁTOU moukou, našlehat žloutky s cukrem, vše smíchat s mlékem a olejem a lehce vmíchat sníh z bílků. Tutovka ! Už jsem to viděl párkrát dělat
Dám svůj postup. ano? Odměřím mouku, smíchám s práškem do pečiva. Odměřím olej, našlehám bílky do sněhu, žloutky s cukry do pěny a pomalu, za stálého šlehání přilévám odměřený olej. Udělám hustou, sladkou majonézu, do které vmíchám, šlehač na nejpomalejší rychlist, střídavě na 2x odměřené mléko a mouku. A naliji do formy nebo na plech. Rozehřátá trouba na 150°C. Špejlíčkou vyzkouším po 20ti minutách, jestli už je, špajlička jestli nelepká těstem.
Dělám to podobně, jenom se s tím tak nemažu.
Bílky s cukrem do pevného sněhu, po jednom zašlehávám žloutky, pak tenkým čůrkem olej. Pak zapnu metly na nejnižší rychlost a střídám mouku s mlékem po lžicích. Osvědčilo se mi místo 1/2 hrnku mouky přidat vanilkový pudinkový prášek - buchta je lehounká. Do posledního zbytku mouky zamíchám prášek do pečiva. Troubu na 150 - 175, podle toho, jestli peču na plechu nebo ve formě (vyšší výsledný kus) - musí se péci déle, aby se uvnitř propekl. Zkouším špejlí, až se začne odchlipovat od stěn formy.
My to doma voláme bublanina,možno u vás v Čechách je to iné. Tu je recept:
Odvážime 4 vajíčka a odvážime si kryštáľový cukor a polohrubú múku, čo važia vajíčka. V mixéri rozmiešame cukor s 5 vajíčkami,čiže pridáme ešte jedno vajíčko. Po vymiešaní za stáleho miešania priávame pomaly múku a kypriací prášok. Vylejeme na vymastený a pomúčený plech a poukladame na vrch niejaký kompót. Pečieme na 180-200 stupňoch.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.