Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes jsme si doma rozpálili gril, a hodili na něj flákotu masa, ale maso bylo příliš vysušené. Na gril kupujeme to stejné maso, které dáváme na pánev, přitom z pánve vysušené není. Stalo se mi to poněkolikáté. Co tedy můžeme dělat špatně? Máme elektrický kontaktní gril, maso přiklápíme tou druhou deskou. Přítelkyně řekla, že maso nechala na grilu asi půl hodiny. Díky za odpovědi
Ááááááá půl hodiny, to nééééééééééé !
Nech to pořádně rozpálit, pak vlož maso (mysli na to, že nasolením pouští víc štávy), ale určitě je dobrý ho před grilováním nechat chvilku při pokojový teplotě, pak teprve na gril. Jinak vepřový ca. 5 minut (mluvím o plátku tlouštky ca. 1 cm), kuřecí stačí ca. 3 minuty, hovězí steak na medium tak minutku maximálně ! Pak s tím na nahřátej talíř a počkat aspoň 10 minut...
V kontaktním grilu samozřejmě neotáčet, ale počítat s tím, že není dobrý maso namáčet do různejch marinád. Jednak se připalujou na grilovací desky a jednak se maso potom negriluje, ale spíše dusí...
Takže vepřovou flákotu, osušit, lehce vmasírovat směs koření, zavřít.. a je to přesně na jedno rychlý cigárko, než bude hotovo. MŇAM!
Právě jsem si četla v katalogu Teskomy na léto 2019 o ditálním teploměru na vnitřek stejku, teplotách a minutách. Rozlišují steaky na šest stupňů. Od krvavého 2 min. z každé strany po zcela propečený 5 minut z každé strany. Záleží na tlouštce. A vnitřní teplota tou měřicí jehlicí se pohybuje od 50°C u krvavého do 80°C u propečeného steaku. Taky jsou tam druhy masa. Takový steakový minislovník.
Půl hodiny mít maso na grilu, to je jasné, že je z toho podrážka. Paní není asi žádný mistr na vaření.
Maso se nechává na grilu podle toho, jak jej chceme mít propečené. Středně propečené - medium, je asi 3 minuty po každé straně. Úplně propečené o pár minut víc. Vše se ale odvíjí skutečně v minutách, ne v půlhodinách. To je špatně.
Jinak maso se nemá dopředu nakládat do tekutin, pouze do sypkých materiálů, chcete-li /koření/.Protože ta marináda stéká, škvaří se v ohni, čoudí zpátky na maso, prostě není to zdravé. Jaga.
Solit až hotové, nevyteče štáva z masa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.