Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, rádcové. Chtěla bych se od vás dozvědět, jestli nemáte tip, co s přebytečnou cibulí. Dostali jsme cca 10 kg cibule a je jisté, že ji normálně na vaření spotřebovat nemůžeme. Za krátkou dobu se začne kazit a už máme na zahradě nasázenou další. Cibule zatím vypadá pěkně, bylo by škoda ji nechat zkazit. Pamatuji se, že babička cibuli (kterou jsme ve větším množství nosili z paběrky na JZD poli), usmažila na sádle nebo na 100% tuku (?) a uchovávala ve sklenicích. Při vaření, kde potřebovala do základu smaženou cibuli, jen sáhla po sklenici a měla vystaráno. Mě ale zaujala cibulka smažená, která se prodává třeba v IKEA - sypká, křupavá, lahodná. Nevíte jak se dělá? A šlo by to udělat v domácích podmínkách? Nebo máte snad někdo nějaký jiný nápad, jak ji konzervovat k pozdějšímu využití?
Díky za odpověď. Z odkazu vyplývá, že tedy raději smažit na sádle, protože pak bych si ztužený tuk asi sotva mazala na chleba... Škoda, že se už tady v okolí nedá sehnat pořádné sádlo na škvaření. Mají jen nizoučké, protože se porážejí "štíhlá" prasata na maso a ne klasičtí "sádláci" jako za dob našeho mládí. Ale takhle cibuli tedy zpracuji, i když to bude k pláči...
Část bych na drobno nakrájela, orestovala a nadělala do mrazáku malé pytlíčky, dávku tak akorát na guláš.
Cibule ala IKEA. Cibuli nakrájím na půlměsíčky a rozeberu, obalím v osolené a lehce opaprikované mouce. Pak osmažím do hněda, dám "vysušit" na ubrousek. Uchovávám v ledničce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.