Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kruti prsa - recept

Od: lee* odpovědí: 15 změna:
Mam kus cerstvych krutich prsou a nenapada me co z nich zitra uvarit. Idealne neco rychleho, nechci stat cele dopoledne u plotny Co byste s nimi provedli vy? Diky!

 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Upekla bych je na másle - to je v podstatě bez práce.

 


2x

Hmm, krůtí prsa, véliká dobrotka

Dělávám z nich dost často Cordon bleu.

- Maso naklepat a osolit.

Na polovinu dát šunku, ementál a zase šunku.

Potom u krajů ještě maso rozklepat, aby šlo dobře přeložit.

Obalujeme v klasickém trojobalu.

Smažit ve vyšší vrstvě oleje a rychleji, aby sýr nevytekl.

 

lidus*

1x

Krůtí prsa osolit, orestovat na másle, ve výpeku orestovat na kolečka asi 1cm tenká jablka zbavená jadřince a řapíkatý celer nakrájený na asi 4cm kousky, uvařit 1 ibuli + 1 oloupané jablko, obojí přibližně stejně velké, rozmixovat, přidat výpek a 1 sladkou smetanu ke šlehání, osolit. Přiloha hranolky nebo rýže. a ledový salát. Vypadá to dobře na talíři a chutná výborně. Ještě k tomu dělám kolečka cibule do růžova v oleji, ty pokládám na krůtí prsa, někdy kousek kudrnky. Půl hodiny a je hotovo.

 


1x

My máme doma rádi z jakéhokoliv masa -maso oprančíme na oleji. Přidáme nějaké koření a necháme dusit. Ve vedlejším kastrolu dáme uvařitt jakoukoliv zeleninu. když je maso měkké, přidáme tu scezenou zeleninu a necháme chvíli povařit. Dochutíme a pak podáváme třeba s hranolky a nějakým dipem.

 


1x

Já bych z nich udělala řízky.

 

belicka

1x

Krůtí maso rozdělím na větší kusy a dám vaři do osolené vody, víc si teho nevšímat.

Uvařit oloupané brambory, se solí a kmínem, po slití vody /pokud z ní neuděláte polévku/ dát máslo a něco zeleného a proklepat v hrnci. Brambory se obalí.

Než se uvaří maso a brambory, udělat jarní tatarku. Do větší misky dám majonézu, lžíci kečupu, nebo protlaku, na jemno nakrájenou cibulku /červená, šalotka, nebo co je,/ a hodně zeleného co najdete na zahrádce - nyní kopřiva, medvědí česnek, štovík /pár lístků, je navinulý, nemusíte ocet/ popepenc, je výrazný, tak také méně lístků, natě šnytlíku, cibule ozimé, petrželky, lístky sedmikrásky, lístky fialky fialové, kdo chce, může zkusit i mladé lístky smetanky lékařské.

Vše vyprat v míse, nechat okapat a opravdu na jemno pokrájet, posekat, namíchat do majolky, podle chuti osolit, osladit, opepřit. Majolku můžete rozředit přidáním zakysané smetany, nebo jogurtu.

Pokud požadujete polévku, tak slít vodu z uvařeného masa společně s vodou z brambor, nastrouhat mrkev, zasypat dětskou krupičkou, povařit, a do hotové polévky navrch dát oříšek másla a trochu zeleného. Můžete prolisovat česnek, nebo povařit dohromady s mrkví.

I jenom samotné na brambory výborné, ale když je maso, tak s tím polít i to vařené maso. Proto může jarní tatarky být více.

Běličko, máte ve svém receptu plno zdravých bylinek, což se mi líbí, ale na druhou stranu, hodit kus nádherného masa, jako jsou krůtí prsa, do osolené vody a uvařit, to je podle mě barbarství. Krůtí prsa jsou luxusní maso, které by si zasloužilo něco lepšího.

Připomíná mi to jednu paní za mého dětství. Moje matka, když sehnala bažanta, dělala ho po divoku - kořenová zelenina, máslo, cibule, slanina, tymián, jakovec, bobkový list, možno i krapet červeného vína na podlití. A ta paní, o které jsem se zmínila, měla manžela u myslivců, bažanta jí donesl velice často. A matka se jí jednou zeptala: jak jste ho připravovala?

Paní odpověděla: "Hodila jsem ho do hrnce, osolila a uvařila. K tomu nudle." A protože byla dost hrubá, dodala: "Kdo by se s tím s...!"

Paní je už spoustu let po smrti, ale ta vařená krůtí prsa mi připomněla, jak ona dokonale "upravovala" bažanta.

belicka

Můj názor je, že to maso nijak nedegraduji.

Naopak, dobře uvařené krůtí maso je lehce stravitelné, bez přidaného tuku nezatěžuje žlučník, slinivku jako neustálé smažení. Pro mne to je pochoutka, jednoduché vaření.

Pro případ, že tedy tohle ne, potom velmi rychlé je ráno po snídani nakrájet na nudličky, smíchat s olejem, kořením, trošku hořčice a co má člověk doma/ třeba kupuji trošku dražší Tamari/, sojovou omáčku, do oběda se odleží a potom hodit na pánev. Po zarestování přidat na velmi tenké nudličky nakrájenou cibuli, papriku, nastrouhanou mrkev na hrubo a opět pár bylinek ze zahrádky. Za pár dní lze přidat i vysoký špenát /lebeda zahradní zelená a červená/, která má již asi 4 listy a bude tedy k trhání.

Hodí se s rýží, nebo s brambory. Taková směs - čína a varianty jsou nepřeberné. Někdo přidává vejce, někdo škrobovou moučku.

Divočinku bych určitě upekla na víně, nebo nějak podobně.

 

hahanaj*

1x

dělám z nich katův šleh je to rychlé a chutné

600g krutí prsa

4 lžíce olivový olej

2 velké cibule

1 malá sklenička leča

špetka sůl, pepř, chilli

2 lžíce jíšky

Krůtí prsa opereme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej‚ osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli‚ přidáme prsa a opečeme je dorůžova. Přidáme lečo ze skleničky a dusíme doměkka asi deset minut.

Pak posolíme, opepříme‚ dáme chilli a zahustíme hotovou jíškou. Můžeme malinko podlít vodou‚ aby omáčka nebyla příliš hustá. Podáváme s knedlíkem‚ rýží či chlebem.

 

m123*

1x

Mě z nich chutná "guláš" . Takže vlastně krůtí na paprice a když se přidá smetana, tak je to taky mňam.

 

liska5

0x

Osmahnout na omastku osolené a v hladké mouce obalené plátky krůtího, ochutit trochou nějaké kořenící směsi typu Aztécký poklad nebo na pečené kuře . Ke konci přidat ananas kousky z plechovky i s tou štávou. Podusit, vylepšit chut kouskem másla a případně přisolit. Opečené brambory n. hranolky.

Nebo opéct krůtí plátky osolené obalené v hladké mouce, přidat pokrájené žampiony, ochutit houbovým kořením, podusit. Lze možná i trochu slad.smetany a pepře. Výborné s rýží.

liska5

Nebo špízové jehly a upéct třeba v troubě na pekáči.

 


0x

Jdou použít na spoustu jídel, kupuji je velmi často, jsou zdravější než kuře, dělám řízky, obalovéné , přírodní , čínu, špíz, na paprice a už jsem dělala i segedýn.

 

joudic*

0x

ja tim nahradil kureci uz uplne i kvuli tomu,co se tu vozi za sajrajt. Cili jakkoli, ale co mam rad jsou steaky se syrovou omackou (z mleka, pazitky, trochu palive papriky a kvalitniho tavenaku a nebo drazsiho syra - niva je moc slana a stejne mi ani tak zas tolik nechutna) + hranolky. Davam si to i temer pokazde v restauraci pokud to delavaji, do restaurace chodim jen parkrat rocne.

 


0x

Asi doma nemáte tortily, ale kdyby náhodou - nebo na jindy pro někoho jiného:

Maso na nudličky (co nejmenší), rychle osmahnout, zabalit do tortily a přikusovat k salátu z rajčat, paprik, bylinek. K tomu dresink: kysaná smetana, trocha česneku, pažitka. Pro milovníky různých dalších věcí lze přidat: olivy, rukola nebo sladká paprika do dresinku.

Mám tohle jídlo ráda, protože mi připadá vyvážené. Bílkoviny v mase, trošinka tuku ze smažení nebo i ve smetaně, nemálo zeleniny a trocha sacharidů v tortile.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]