Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Čočková polévka kvasí

Od: boban® odpovědí: 16 změna:
Co se to sakra děje?
Polévka sice není v chladničce od vcerejsiho dne, kdy jsem ji dělal, ale stejně...To tak rychle kvasí? Lze ji opět ohřát a nabídnout hostům, neskončí oni pod stolem s nohami nahoře?
S tím nesouhlasím,je to fofr
Vizte foto

 

 

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


13x

Ohřát, ohlídat aby nepřetekla a za stálého míchání opatrně vylévat do WC... - ale studenou můžete taky


doplněno 11.03.19 14:08:

@ben - Je rozdíl v tom, jestli je jídlo jen "lehce "načaté" nebo mi přijde po návratu domů naproti až do předsíně - a tahle polévka vypadá, že už má nakročeno

 


6x

Žádné vařené jídlo se nemá uchovávat v pokojové teplotě. do druhého dne, Fotka vypadá nevábně, nechtěla bych být vaším hostem.

 

belicka

5x

Pro neznalé. Když uvařím polévku, guláš, tak se najím a hrnec, ve kterém se jídlo vařilo, vložím do studené vody /napuštěný kuchyňský dřez, nebo v koupelně do umývadla. Dobré je, pokud je hrnec zbytečně velký, tak jídlo přelít do menšího kastrolu. Lépe se potom vejde do lednice. Dáme pozor, aby vodovodní kohoutek byl postaven na stranu a nebyl přímo nad hrncem.

Zkyše většinou v létě, když je kuchyně v paneláku bez okna a teplota vzduchu dosahuje 30°C.

Též je dobré pokrmem ve studené vodní lázni 2 - 3× zamíchat.

Polévku ohřejte a ochutnejte. Ucítíte hned, jestli je zkysaná, měla by pálit na jazyku. Hrozí běhavka.

Hostům bych nepodávala.

 


5x

Polévka už je podle fotky zkvašená. Ochutnejte a vyplivněte. Ucítíte kyselost. Pokud jste ji po uvaření nedal vychladit (bez přikrytí poklicí) a přitom občas promíchat, aby se na povrchu netvořil škraloup, je to její konec. Po vychlazení měla být, samozřejmě, v lednici a ne třeba přes noc v kuchyni na lince. Tím teplým prostředím v ní začne proces kvašení. Navíc, luštěniny tomuto procesu podléhají velmi rychle.

Buď ji nalejte slepicím, pokud je nemáte, tak jedině do záchoda. Hosté by ji tam stejně bleskurychle donesli také, ušetříte jim cestu. A sobě ostudu, že jste je špatně pohostil. Jaga.

Nesouhlasit můžete, ale to je také jediné, co můžete dělat.

 


3x

Nechal jste hotovou polévku celou noc v teple? Nedal jste ani do ledničky, ani do studené chodby? Nedivte se, že kvasí, je nepoživatelná.

cernylysak

A v čem je problem? Večer uvařim v papiňáku maso, vyndám ho, do toho vývaru nasypu celer, mrkev, petržel a nat z petržele, povařim 20 minut a nakonec nasypu nudle, vypnu plyn a necham dojít.

Za půl hodiny si nandám na talíř, zbytek necham v tom otevřeném papíňáku na sporáku stydnout.

Jelikož je tý polivky 3,5 litru, tak chladne dlouho, pokaždé, když jdu okolo, tak užírám a když jdu spát, tak je pořád teplá, tudíž nevhodná do lednice. Celou noc je na sporáku a do lednice ji dám až třeba po nandání na talíř k obědu a nikdy se mi nestalo za ty léta že by zkvasila nebo že bych jí musel druhý den vyhodit.

Nikdy se nestala nepoživatelnou, neskysla, nepěnila.

 

ben®

2x

Dobrý den, podobně se chovají i pozřené luštěniny v lidském těle - rozkladný proces a plyny. Té polévky bych se dosud nebál a po ohřátí bude OK. Ovšem, před podáním hostům raději chut vyzkoušet a jejich následnou plynatostí se už nevzrušovat (s tím musí počítat). Zdravím!


doplněno 11.03.19 13:56:

boban - znovu tu polévku převařte, ochutnejte a řekl bych, že bude chutnat stále dobře. Ženy se z toho kácí, ale muže (zvláště, jestli byl na vojně) to nerozhází. Vyhazovat lehce "načaté" jídlo je "zločin".


doplněno 11.03.19 14:19:

jedubabicka - co by za to daly děti v Africe .

lidus*

No Bene, to snad nemůžete myslet vážně. Ta polévka je humus to bych ani těm dětem v Africe nedala k jídlu. Tazateli vařte novou čočkovka je za půl hodiny a nenamáčím.

ben®

lidus - tušil jsem, že můj příspěvek s názorem na polévku vyvolá u žen odpor. Muži to třeba budou hodnotit jinak, protože vědí, že plynatosti se neunikne a je jedno, zda je to polévka čerstvá nebo včerejší. Zkrátka, kdo je ochoten pozřít luštěninu, tak nemůže očekávat klid ve svém "pajšlu".

 


1x

A není to jenom pěna? Jak jste tu polévku vařil? Co v ní je? Mně se nezdá, že by zkvasila přes noc. Také nechávám polévky, které vařím večer, vystydnout na sporáku do druhého dne. Ale v kuchyni v noci netopím, je tam tak 17-18 stupňů. Asi už jdu se svou odpovědí s křížem po funuse, už je večer a polévku už jste vylil, nebo dal těm hostům. Tak napište, jak to dopadlo .

Jo napište, jestli ještě stále kvasí, nebo už to někdo snědl?

 


0x

"Lze ji opět ohřát a nabídnout hostům..."

Záleží na tom, co máte za hosty (například tchýni bych ji nabídl bez váhání ). Sám bych to asi nejedl, i když na nějakou dobu expirace u běžných potravin moc nekoukám (před časem jsem našel na půdě v bedně se svatebními dary čokoládu prošlou nějakých 12 let. Nevypadala sice nejlíp, ale snědl jsem jí. Nic mi nebylo). Ovšem tuhle konzervu (našel jsem jich při vyklízení sklepa 15, stáří odhaduju na nějakých 40 let) jem se neodvážil ani otevřít .

 

xy

V raném dětství, po shlédnutí sovětského filmu Tajemství horské jeskyně

csfd.cz/...

mi utkvělo v paměti, že jíst se nesmí nafouklé konzervy

@magdon - Taková škoda... to bývaly konzervičky

 

joudic*

0x

cockovka vydrzi 2 dny vcetne dne uvareni, kdyz ji date do lednice vydrzi o den dele, pak uz je kysela

cocka
Boban ji asi snědl a už se neozve

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]