Nejste přihlášen/a.
Zdravím přátelé, můj milý spolubydlící nechal na bytě otevřený vinný ocet. Ani ne po měsíci si tam plave cosi až nápadně podobné kombuše.Googlila jsem, zda je to možné, ale žádná stránka nenabízí jednoznačnou odpověď. Chtěla bych se tedy zeptat, zda je to možné.
Kvašeným nápojům zdar!
Používám léta jableč.ocet, ale tohle jsem zatím neměla. To nebude kombucha, ale nejspíš pektin. Nevím to jistě, ale na pektin to nejspíš vypadá. To je v podstatě rozpustná vláknina, která působí příznivě ve střevě a dovede na sebe vázat cholesterol. V těch ovocných octech je stejně, jako někdy zrosolovatí díky pektinu kompot. Ostatně právé proto jsou džemy rosolovaté. No a jablka mají pektinu hodně,... taky rybíz, angrešt. Já bych se zeptala na adrese, co je na obale, jako výrobce, jestli není na závadu rosolovatění jabl. octa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.