Nejste přihlášen/a.
Zdravim,když delam zulc tak pouzivam nožky a zadni kolinko.Je tam vice masa.Po uvařeni vodu vylejvam.Kamarad dela s te vody polivku.Ale od dava jenom kolinko.Mne se to zda nechutne.Delate to nekdo? Z uzenych kosti delam fazolacku.
No jestli "vodu" z uvařeného masa vyléváte, tak je to přímo hřích. Váš kamarád má pravdu. Je to výborný základ na polévku. Dokonce můžete i zmrazit. Recepty zde dali jiní rádci, tak je nebudu opakovat. Ale pokud se považujete za kuchaře, tak už nikdy vývar nevylévejte. A navíc by mne hodně zajímalo, z čeho teda děláte ten "zulc", když vývar vylejete? To chcete říci, že pak nakrájíte maso a použijete koupenou želatinu v pytlíku? Vždyt přece právě proto kupujeme nožky a kolínko, když si chceme doma udělat poctivý domácí sulc, nebo "tlačenku". Já Vám vůbec nerozumím.
Když dělám sulc,vodu použiji do sulcu,máme rádi i tu ztuhlou,,vodu,,maso z kolen a pomleté kůže z nožek je v pekáčku dole a nahoře ztuhlý vývar-výborné! Jen polít trochu octem,pepř a čerstvý chleba,kam se hrabou ústřice!
Zdravím. Přesně, jak píše @nikdo. To, co vy vyléváte, je ideání přírodní kolagen, kterým si "šplhnete" u všech svých kloubů. A nebudete muset mudrovat nad tím, zda máte jíst syntetické tablety a věřit, že ta syntetika doplní kolagen vašim kloubům. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.