Nejste přihlášen/a.
Prosím vás o radu jak namíchat vězeňský nápoj kvaska, tedy spíš recept.
Vím že tam patří: Chleba, Voda, Cukr, Droždí
Ale nevím přesně jak to smíchat a kolik čeho tam mám dát.
Kolik to má % alkoholu jestli teda vůbec má alkohol v sobě?
Budu z toho hodně opilej?
Žádám o radu.
Ve vězení jsem nebyl,ale dělali jsme na vojně nápoj,říkali jsme mu chlebové víno.Do velké sklenice od okurek,jsme dali čtvrtku chleba,1a1/4kg cukru,půlku kvasnic a dolít vodou.Zadělat celofánem,proti prachu.Té vody míň,nebo to uteče,při kvašení.Trvá to dva měsíce.Bylo to silné dost,ale nesmělo se to přehnat,je to bolehlav.Měli jsme to ve skladě,chodili jsme koštovat,ani to nestačilo vykvasit.Je to jen tak na zpestření,když není co dělat.
Samozřejmě jde kvasit vše,co obsahuje cukr.V Rusku se tento nápoj,zvaný KVAS prodává na ulici.Okolo se pak válí v prachu ulice hejna opilců.
Co se týče receptury,asi bych ji upravil.Na 10 litrů nádobu bych dal 1,5 kg cukru strouhanku z chleba(Asi 0,5 kg)a droždí,ale lépe je použít vinné kvasinky.Koupí se v drogerii.Pro kvašení je dobré použít čistý kyblík od Primalexu,dát do něj pytel PE ,jaký se používá na odpadky a zatočit,aby se dovnitř nedostal vzduch,.pak zavíčkovat a dát na místo se stálou teplotou,asi kolem 20 st C.Po 5 - 6 týdnech je kvašení dokončeno,tak se obsah zfiltruje přes hustou látku a dá do studeného sklepa vychladit.Nejlépe do PET lahví,ale musí se denně kontrolovat,aby nebouchly.
JABRAKA
Neumím si představit, že by se z normálního/ běžného kvasu někdo opil. Procento alkoholu je tam mizivé - většinou zhruba 0,5%- 0,7%, jen zřídka o něco více. Ti ruští opilci to mívají z vodky. A jinak je kvas opravdu vynikající nápoj - a zdravý.
0,5kg chleba + 4 litry vařící vody + 40g droždí + 100g cukru
Chleba zalít vroucí vodou a nechat 4 hodiny odpočívat. Po té kvasnice smíchat s vlažnou vodou a lžičkou cukru a nechat začít kvasit pár minut. Vymačkat chleba, do výluhu přidat kvásek, dosypat cukr a nechat kvasit cca 12 hodin. Přecedit a nechat 3 dny odpočinou v lednici. A tradááá.
% to mít moc nebude, muselo se přidat více cukru.
Pokud chcete cokoliv kvasit, tak musíte zamezit přístup vzduchu, jinak vám to zoctovatí. To je základní zásada.
Alkoholové kvašení vzniká za nepřístupu vzduchu. Octové kvašení vzniká za přístupu vzduchu. Proto dobré pokud kvasíte v lahvi od okurků pořídit si korkový špunt a trubičku na kvašení vína, korkový špunt vzduchotěsně uzavřít například horkým voskem ze svíčky, v trubičce musí být pořád voda a trubičkou musí procházet bublinky CO2, když neprochází, je to špatně uzavřeno, někde je netěsnost, nutno znovu utěsnit.
U kvasu v bečce anebo plastové kádi trubičku a víčko nahrazuje horní vrstva kvasu, která se po vykvasení před odvozem do palírny vyhazuje ale chcete-li mít kvasku nebo víno kvalitní, je potřebaten špunt a trubičku. Ve vězení se to asi v rámci možností improvizuje, nebyl jsem tam, ovšem je to na úkor kvality a pak jsou z toho všelijaké "bolihlavy" místo kvalitní kvasky. Zásada je aby kvvasný proces probíhal bez vzduchu, jinak z toho máte pak nějaký poloocet, u okurek to tak nevadí ale octovaté víno je hnus dobrý tak pro zoufalce válející se pod mostem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.