Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Velká konzerva tuňáka

Od: jethro® odpovědí: 12 změna:

Čas od času bývá v Lidlu k dostání velká konzerva (900g) tuňáka. Rád bych to koupil, ale připadá mi to docela velké množství. Pokud to někdo kupujete, co s tím děláte?

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

Kupujeme to, je dobrý - a překvapivě ho sežereme

Stejně u nás, zase tolik toho není.

Přesně tak - když se na to vrhne 4-5 lidí tak není o čem dumat.

 


3x

Dobrý den. Při návštěvě Floridy dělala moje teta rybí karbanátky. Kupovala tuňáka v konzervě, ale nebyla tak velká, tak kupovala dvě. Oni to mají v uncích, ale myslím, že ty dvě měly tak 800g. Vím, že to vyklopila do misky, přidala vejce, řapíkatý celer nadrobno (musí být stažená vlákna), cibuli nadrobno, sůl, bílý mletý pepř. Pak tam přidala trochu strouhanky, kterou tam prodávají už se sušenou petrželkou. Nevím o tom, že by tady takovou prodávali, ale obyčejná bude stačit a trochu sušené petrželky (možná by byla lepší nasekaná čerstvá), múžete přidat. Neobalovala je v trojobalu, ale dělala je na oleji přírodně. Měli jsme to s bramborovou kaší a byly vynikající. Já tu konzervu mám také, tak se to chystám udělat. Už jí mám asi půl roku, ale teď ji u nás v Lidlu mají znovu. Jinak jsme si taky dali v nějakém fastfoodu na Mysu Canaveral takový salát. Hlávkový salát, rajčata, okurky, konzervovaný tuňák na kousky, krutony. Ty krutony byly myslím z nějakého bílého pečiva. A k tomu dresing. Tam je hodně oblíbený Thousand Islands (Tisíc ostrovů). Ale můžete použít třeba tatarku, kečup, nebo to co máte rádi. Nebo také bez dresingu. Nevím, kolik Vás to bude jíst, ale najednou to asi nezdoláte. Na porci to tam bylo asi 100g. Ale nějaký den v lednici vydrží i otevřený. K tomu tam ještě podávali bílý chléb opečený na tálech. Po domácku by to mohly nahradit klasické toasty. Třeba přidá někdo nějaké jiné recepty.

 

lucie*

2x

Nám to taky vozili kluci kamionaci ze zahraničí,než se to objevilo tady v Lídlu a vždycky to byl tuňákový týden těstoviny s tuňákem a zeleninou,rybí pomazánka se velkým množstvím tuňáka nebo jen na chleba s máslem...a mám tři kočky,takže taky trochu dostaly.


doplněno 13.01.19 12:18:

...jsou to podle mě i větší kusy,není drcený,je fajn...

 


1x

Nápad či recept: Tuňáka jsem schopná jíst ve velkém k večeři. Talíř + tuňák, paprika, rajče, kedlubna, mrkev, vejce natvrdo, vše neslané, takže tuňák se "přikusuje" ke všemu. Ale toho 900g jsem, pravda, nikdy nekupovala, bydlím sama, to bych se utuňákovala...

Kolik ta konzerva stojí? Vyjde to levněji než Giana ve slevě?

160 Kč, je to 900gr a asi 650 masa

Tak to asi vyjde nastejno jako ta Giana. Myslím, že ji ve slevě kupuji za 31,90,- (130g masa). Snad se nepletu

 


0x

Mně to vozí známej kdesi ze Španělska. Bohužel je toho fakt hodně, talže se vždy podělím s dcerou. Z půlky dělám zeleninový salát.

 


0x

Kupuji ji občas,ale větší část dám zetákovi,který z toho dělá těstovinový salát pro 4 člennou rodinu,a já ze "zbytku" dělám pomazánku. Výhodou je to, že maso je opravdu kvalitní.

 

lidus*

0x

Kupujeme běžně jen Fr. Jozef a nejraděj s feferonkou, tuto velkou jsem koupila jen 1x a podělila se se sousedkou a dcerou.

 

danulka

0x
Kupuji velké konzervy tuňáka a protože dělám slaný závin s tuňákem, tak jsem přemýšlela, jak využít tuto velkou konzervu. Potrebuji na dva záviny tak pětinu plechovky.Rozdělila jsem je do do krabiček a zamrazila. Po rozmrazení má úplně stejnou chut a já můžu používat tyto velké konzervy, které jsou ve Španělsku nesrovnatelně levnější, než malé.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]