Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Hořká křenová omáčka

Od: petaja® odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, křenová omáčka mi po uvaření zhořkla, co jsem udělala špatně? Dělala jsem hodněkrát a vždycky fakt dobrá a naposledy katastrofa ( vařeno v létě v těch teplech). Byl ji hrnec 5 litrů a nedalo se to vůbec pozřít, strašně hořké, zhořkla ještě byl horký hrnec na plotně. Dělám klasicky omáčku na bílo z vývaru a kusu hovězího a na konci přidám kořen křenu, nastrouhaný na nudličky, to lehce provařím a omáčku poté přecedím. Někdy přidám nakládaný křen ze skleničky. Kořen po zakoupení uchovávám v lednici, třeba týden, než jdu vařit. Co je důvod k zhořknutí omáčky? Dneska budu po dlouhé době dělat pro širší rodinu na jejich přání a jsem ,,lehce nervozní", že se neúspěch zopakuje...

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

tentato

1x

Křen se nemá vařit. Právě tím omajda zhořkla.

Též je křen kdoví odkud /pokud tedy nemáte domácí/, povětšinou je z Asie. A jak víte, ani ten česnek není takový, jako od nás.

 


0x

Okoštujte ten křen! Není hořký? Vím, že jsem několikrát slyšela, že za nějakých podmínek zhořkne. Ale už si nepamatuji proč a kdy.

 


0x

Může to být křenem samotným - někdy zhořkne, když je pozdě sklizený nebo špatně skladovaný - a může to být delším nebo silnějším varem - to nemá rád.

liska5

Křen tam nasypu na konci, už to dál nevařím.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]