Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Hustá polévka

Od: bb* odpovědí: 17 změna:

Zítra chci uvařit dobrou hustou polévku, která nám vydrží na 5dní do lednice, každý den mohu jen ohřát v mikrovlnce, rekonstrukce bytu pár dní víc neumožni. Takže nás musí nasytit, mám různé ingredience, dost masa, zeleninu atd. Jsem začátečnik v kuchyni a nic nechci pokazit, aby to chutnalo a nebylo to složité. Poradíte váš vyzkoušený recept do hlubokých talířů?

 

 

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ladinpraha*

6x

Udělal bych guláš. Když ho naředíš, může z něj být i polévka. Dal bych do něj maso, ale i buřta a brambory. Kus chleba k tomu a ocení to každý pořádný chlap.

bb*

Tak volba padla nakonec na ten guláš s fůrou masa a paprik, k tomu chleba nebo dalamánky, hned po ránu bylo navařeno do nejvetšího hrnce co byl doma, všem chutná a moc nezbylo, protože teď si ještě přidává jeden z pomocníků, je pracovitý od rána tak nenabídněte když slintá , naštěstí hodná tchýně si nejen vzala domů hlídat děti, ale taky nám dnes nabídla, že u sebe navaří a přinese jídlo na další dny, takovou ochotu jsme nečekali, budou prý i čerstvé bramboráky a řízky, grilované kuře... Zaslouží potom nějaký dárek extra - může k nám chodit častěji

 


5x
Tak klasika je cockova polévka s noky.
Další možnost je hustá zeleninová popř extra víc bramborová.
Popř vývar s kousky masa a zavarkou. Tu děláme z vejce a hrubé mouky. Vznikne tuhé těsto, které se na hrubo nastrouha do vřelé polévky a zavaří. Často nám v polévce pak lžíce stojí.

 

ben®

5x

Dobrý den, snad udělat kotel gulášovo-bramborové nebo bramborovo-gulášové - a k tomu pečivo nebo chleba. Možná i něco jako boršč. Zdravím!

 

kepler*

5x

Zkus německý entopf. Polévka to sice není, ale jídlo je to vydatné a dobré. Příklad surovin:

česnek

brambory

mrkev

mletá paprika

mleté maso

papriková klobása

olej

majoránka

petržel bílé zelí

mletý kmín

mražená kukuřice

cibule

bobkový list

petrželová nat

sůl, pepř

s ilný vývar (třeba i z masoxu)

Pro vaření eintopfu můžeme použít veškeré druhy libovějšího masa (lze použít i mleté), ale i uzeniny. Pokud použijeme mleté maso, tak ho nejdříve ochutíme solí a pepřem.

Zelenina se hodí především kořenová, cibule, zelí, kapusta, dále se přidávají brambory, fazole, ale možnosti jsou na chuti a fantazii každého kuchaře. Pak zbývá jen dobrý vývar, koření a bylinky a skvělý výsledek je zaručen.

Jedná se o jednoduché vaření na velmi mírném ohni, kdy veškeré suroviny nakrájíme, vložíme postupně do vývaru podle toho, jakou délku vaření daná surovina vyžaduje. První dáme vařit zelí, maso atd. Obvykle vaříme 2 - 3 hodiny

Dopručoval bych půlku zamrazit, ale bez brambor. Těm mrazák nesvědčí. Za 5 dní by se to mohlo v lednici zkazit. Místo brambor můžeme podat pečivo.

 

jabraka*

4x

Je sezona dýní,a cuket,mohu velice doporučit polévku z Hókaido dýně.

Zásobní krámový recept:

500 g dýně,odstraníme semínka a nakrájíme na kousky.

Přidáme 4 brambory,mrkev,petržel

Na větší pánvi zesklovatíme 2 cibule,a půl hlavičky česneku..Přidáme dýni a necháme chvíli podusit a dáme do většího hrnce a přidáme 500 ml vývaru(dávám vodu a dvě kostky bujonu.)Vaříme na pomalém ohni,přidáme mezitím brambory a zeleninu.Neuškodí 1 masová klobása.Přichutím Podravkou,solí,pepřem,lze i trochu kari.Dle chuti.

Vaříme,až jsou brambory a kořenová zelenina do měkka.Pak ponorným mixerem rozmixujeme na krém.Ukládám do sklenic .Po vychladnutí do lednice.Pro porci dám do hluboké misky 3 lžíce této "kejdy" doplním vodou a sáček polévky v sáčku "do hrníčku"(v Lídlu za 5 kč) 4minuty v MW.Je to 1 l výborné pochoutky.Lze jako přílohu opečený toust.

 

nikdo*

4x

Hledej na internetu, BIGMANUV HRNEC.
Jinak kapustovka, zelňačka, držková, špenátová, brokolicová, kulajda, kaldoun, polívek je spousta.

 


2x

Gulášová polévka. Zesklovatět velkou cibuli nasekanou nadrobno, přidat na kostky nakrájenou klobásku-posmažit, přidat brambory na kostky-posmažit, zasypat moukou (3lžíce by měly stačit), posmažit, přidat 3 lžičky papriky, zamíchat, nesmažit a zalít vodou. Když přidáte kostičku bujonu, bude dobře. Až bramborky změknou, přidejte majoránku a nastrouhejte, na sýrovém struhadle 3 stružky česněku a podle chuti přisolte. Když bude doma chleba nebo rohlíky, nemá to chybu.

 


2x

U nás se vaří bramborová polévka. A do ní se cca 1/2 hodiny před dovařením přidám to, co zbylo po upečení vepřového (trhané kousky masa, cibulka, sosík). Přiznám se, že maso dávám už dopředu upéct v množství takovém, aby zbylo do té bramboračky. Ta polévka je pak fakt hustá a moooc dobrá, každý den ještě lepší. A spolehlivě zasytí.

 

polevka

2x

Znám to, že se chlapi musí obsloužit, když nejsem doma. Říkáme této polévce " První pomoc".

Základ jak na držkovou nebo gulášovou, dost masa, brambory a nezahuštovat mukou. Před koncem vaření přidat dvě hrsti jemně mletých ovesných vloček. Nechat jen přejít varem. Ty polévku zahustí a chlapi hlavně zasytí.

 


0x

Vydrží i hustá fazolová nebo hrachová. Pokud netrváte na polévce, tak i vuřt guláš vydrží a není náročný.

 

rizek

0x

Můžete nasmažit řízky, ty se dají jíst studené anebo upéci z mletého masa domácí sekanou, jen v pekáčku, jako prejt.

V posledních dnech si můžete objednat pizzu domů, nebo dojít do hospody - jídelny na něco teplého.

Gulášová polévka je dobrá i po více dnech a ta bramboračka také. Nebo zelnou polévku s většími kusy uzeného masa.

Tu dýňovou polévku nevím. Někdo ji nemusí a jíst ji 5 dní bude třeba až, až. Bude to pouze pro Vás a chlapa? Tak pokud chlap jí maso, tak udělat hlavně s kusem masa.

 

nikdo*

0x

Je to tak trochu Off Topic odpověď, ale nedá mi to. Mluví se tu o jídle, tak to sem tak trochu patří. Nevím, kam jinam to dát.
Jedině, někam do těch rad, ale to neumím.
Možná to všichni znáte. Já to objevil až nedávno. Tak jako pálivé papriky mají svoji stupnici pálivosti SHU, tak sladké papriky mají stupnici ASTA. Jsou na ní hodnoty od ASTA 10 až po ASTA 200.
Jsem tak trochu skeptik, ale: Když jsem nedávno objevil na internetu dodavatele, který prodává ASTA 200, tak mi to nedalo, a 200gr jsem objednal. Výsledek předčil naprosto mé očekávání. Hovězí guláš s touhle paprikou, měl neuvěřitelně rudou, do hnědo-černa barvu, a tak výraznou chut, jakou jsem nikdy neochutnal. Opravdu doporučuju. Nechci tu dělat veřejně reklamu. Tak zájemcům můžu dát adresu prodejce do pošty.

 

 

liska5

0x

Zelňačka nebo fazolovice s párkem. Jednou jsem tyhle dvě slila a kupodivu i to bylo dobré!

 


0x

Miluju boršč a krkonošské kdyselo, čím starší, tím lepší

 

fram

0x

Náhodně se povedlo (rada s křížkem po funuse): Kilo dvacet vepřového, taková hrouda ze slevy v Penny, nic zvláštního, asi krkovice nebo plec ( akcniceny.cz/... - co s ním? Tak se uvaří s divokým kořením: Jeho hlavní složky - bobkový list, pepř (nejlépe zelený celý), nové koření, tymián a jalovec - se najdou v každé domácnosti. A vaří se osolené, s cibulí. Vyrobí se (mimo) zahuštění: Jíška plus dva kelímky zakysané smetany. Polévka se nejprve scedí a pak povaří s jíškou a smetanou, dochutí solí a octem. Maso se nakrájí na plátky - a zanoří. Příloha = brambory. Když je to řídké, je to polévka a nustále pojídáte maso.

Recept je zjednodušená modifikace tohoto nepoměrně fundovanějšího receptu: recepty.vareni.cz/...

 

hoststary*

0x

Pozor na ohřívání. Lepší je polévku, zvláště když je v ní něco, například vajíčko, co se rychle kazí, nechat alespoň osm minut převařit, aby se zničily mikroorganismy, které by vám mohly způsobit takový průjem, že strháte provázek od splachovače.

Zkuste se podívat na rychlou sladkou rajskou polévku z pytlíku, která je uvařená za pět minut a když do ní dáte hrst nudliček, je i pěkně hustá. Zahřeje, nasytí, chutná.

V mikrovlnce můžete ohřát sekanou, udělejte pořádnou šišku a jak bude chutnat s hořčicí, křenem, nebo kečupem (jak je libo) a chlebem. Nebo jestli raději studenou, jde to i tak a k tomu na zahřátí konvici silného horkého čaje.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]