Nejste přihlášen/a.
Proč vziká při vaření třeba polévky pěna? U některých ano, u některých ne. Ale může vznikat i při vývarech ze zvířat. Je to tedy i tuk?
A proč se ta pěna sbírá, dává pryč? Mně je docela sympatická, nevím
já pěnu nesbírám, když vývar dovařím, přecedím ho přes jemné síto, dím odstraním všechno co v polívce nechci, vývar nikdy nebyl kalný a ty "kousíčky" zůstanou v sítě, spolu s kořením, úlomky kostí, pokud tam byly... podle mě je to hit některých jedinců. znáte to, jednu dobu se na každý jídlo lil balsamiko ocet a dneska už po něm neštěkne ani pes... polívku vařím, už řadu let pomaloučku, při ztlumeným šporáku, několik dlouhých hodin a pěna se moc nedělá
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.