Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Nakládaný hermelín

Od: ondrej* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěl bych se poradit ohledně nakládaného hermelínu. Minulý týden jsem naložit hermelíny společně s kořením, zeleninou a olejem do skleněné nádoby. Dal na tmavé místo při pokojové teplotě, jak bylo psáno v receptu. Po týdnu dojedu, jdu zkontrolovat hermelíny a všechny byly zdrclé do jedné "kostky". Nevítě kde mohla nastat chyba? Díky za odpovědi.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


1x

Dobrý den. Jediné co mě napadá, že byla vysoká teplota. A při nakládání je proložit cibulí, kapií. Aby se nedotýkaly. Já je nechávám v chodbě, kde je spíš chládek a jsou vždycky dobré. Ale jestli je to jedna kostka, jak píšete, tak by to nemělo být na závadu. Jen to nebude dobře vypadat. No hlavně aby nebyly nějak zkažené. Dejte vědět.

cesmina*

Mě taky .On pojem pokojová teplota je ošidný. Já dávám nakládané věci raději do chladničky.

 

lidus*

0x

Hermelín rozkrojím na dvě kolečka a namačkám česnek, přidám nějaké bylinky a trochu soli, vrstvím do omiovky( 3ks hermelínu nebo CABERNETU),zaleju olejem jaky zrovna mám, olivový, slunečnicový, řepkový... Na 2 týdny do ledničky. Cibuli nedávám, ráda kvasí.

 

myska*

0x

Nejspíš byly dost vyzrálé už před nakládáním a vyšší teplota jim taky nedělá dobře (nechávám je v ledničce). A jak píše @gamapolis, proložit je - cibule, česnek, bobkový list.

 


0x

No, také to může být tím hermelínem. Já teda hermelín už vůbec nekupuji, připadá mi to jako guma. Nikdy mi neuzrál, i když by to měl být zrající sýr. Právě že se má nechat uzrát mimo lednici, ale tento sýr neuzraje v žádném prostředí. Dříve než uzraje tak vyschne a ztuhne. Ale já budu asi zmlsaná. A vůbec nechápu, jak se mohly zdrcnout do jedné kostky, to se jako spojily, nebo jak to vypadalo? Já teda sýry nenakládám, protože jsem tomu nikdy nepřišla na chut. Sýr je sám o sobě tučný, teda já nekupuji ty odtučněné, protože to nemá se sýrem nic společného. Ale teď mne napadlo. Nekoupil jste právě ty odtučněné hermelíny, co mají málo tuku v sušině? To by mohla být příčina. Bude to ta gumová hmota.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]