Nejste přihlášen/a.
Máme dost velkou úrodu raných jablek,prosím o radu co z těchto jablíček děláte vy.Nechci je strouhat do sklenic na koláče(mám ještě zásobu s jiného druhu jablek z lonska) a jestli se dají zavařit nevím nemám zkušenost ,zdají se mi málo pevná.Děkují za každou radu či zkušenost.
Děkují všem rádcům za zkušenosti a rady...udělala jsem kompoty,přesnidávky a podělila sousedy.
Letní jablka se dají také zavařovat, ale musí být málo zralá a pevná. Jakmile se promešká tento termín, tak už nic. Jednou jsem někde slyšela, jak z nich dělali povidla, prostě na malé kousky rozmačkané tak dlouho vařili, až z toho byla tužší konzistence.
Nakrájím,odstraním jadřince a dám do sklenice.Přidám kolečko citronu,velkou lžíci cukru ,jeden hřebíček,kousek skořice a zaleju vodou.Zavařuji v mikrovlnce.5min.sklenici.
Jabrako, vím že jste machr přes zavařování v MT. Přidám se k tomuto vláknu a mám dotaz. Jak byste zavařoval v MT meruňky? Na sklenici 0,75 l kolik cukru? Jakou vodou zalét, studenou, teplou, vřelou? A kolik minut zavařovat v MT na plný výkon?
Děkuji za odpověď.
Je to asi tak,že vždy je to potřeba vyzkoušet.Používám tento systém sklenic OMNIA s víčky a sponami. eshop.sonix.cz/...
Do třešní dám 1a1/2 lžíce krystalu,a ostatní ovoce podle zkušenosti jeho vlastní sladkosti.Vložím do MW a nastavím dobu vaření tak,aby vypnula těsně po varu obsahu.Někdy obsah i přeteče,řeším to vložením plochého talíře na vlastní otočný talíř,aby se neznečistil.Za večer připravím a nasterilizuji i 20 sklenic.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.