Nejste přihlášen/a.
chtěla jsem udělat štávu(sirup)místo toho mám marmeládu bez vařné!máte někdo se zpraováním nějaké zkušenosti.vždy jsem ho používala jen k přímé spotřebě ,ale nyní ho mám asi 15 litrů a ještě bude .díky za pomoc
Já muchovník dávám do menších sáčků a do mrazáku. V zimě je to pak vynikající pochoutka, která neztratila vitamíny.
Protože jsem nenašla nikde žádný recept a ani zde jsem nedostala radu, tak jsem improvizovala a chci s tím i seznámit i vás třeba se to někomu bude hodit. Jediné co nevím je jak dlouho vydrží. Tak první část jsem plody rozmixovala a měla jsem z toho marmeládu bez vaření což jsem nechtěla . Zhruba 4 l. Tak jsem na to nasypala trochu kys citronové a zalila litrem vařící vody , ještě znovu promixovala, nechala stát do rána. Ráno jsem to předcedila přes záclonu dostala asi 2, 5l štávy, přidalajsem 1, 5kg cukru a převařila, nakonec jsem přidala špetku kys. Sorbové. Zhruba asi 3, 5l. Plnila horké do lahví. 2/ postup:6l. Muchovníku miksovala s kyselinou citronovou(neželírovalo to)nechala do rána stát, ráno předcedila(2, 5l)čisté štávy přidala jsem 2kg cukru a špetku kys . Sorbové . Dala do lahví . Obě jsou moc dobré. Ale co se bude dít dál to teprve poznám! Pokud někdo děláte tuto štávu zanechte zde recept . Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.