Nejste přihlášen/a.
Mám jiný názor.
Je to minutková slanina.
Proto je potřeba opéci na pánvičce. Jinak to bude napůl skoro syrové, tuhé, žvýkací, tepelnou úpravou se to rozvoní, pustí štávu, opeče do křupava.
Dobré to bude opečené na kostičky a polít s tím brynzové halušky.
Jejej, to jste mi sem neměl dávat, dala jsem si grilovaný bacon na googlu, na obrázcích a když vidím ty zlatavé plátečky. Dát mezi housku!
Dnešní víkend mám bez masa, snad to vydržím.
Dobrý den, ano, toto lze konzumovat přímo. Ovšem, když to dáte na chvilku na pánvičku (+ vajíčka), tak to bude i hezky vonět. Zdravím!
Satam> Na tepelně neupravený maso je tam éček málo. Jenom jedna je tzv. horší a to E250. Ale to najdeš prakticky v každé uzenině, šunce atd.
Jedná se fermentovaný výrobek. Tedy postupně docházelo k vysychání. Častěji se tedy používá, že 100g výrobku třeba obsahuje 140g masa, ale i tento zápis je možný. Klidně můžeš mít masný výrobek, který bude obsahovat 200% masa.
Fermentovaný trvanlivý (?) masný výrobek je tepelně neopracovaný, určený k přímé spotřebě, u kterého v průběhu fermentace, zrání, sušení, popřípadě uzení, dochází k prodloužení minimální doby trvanlivosti 21 dní při teplotě plus 20°C. Bacon originál: Tepelné opracování výslovně není uvedeno na obalu, jen fermentace, ale skoro se u uzení předpokládá.
Nezávadnost je zaručená do 7.7. 2018 při dodržované teplotě skladování 0 - 4°C. Bez vaření. Kdyby byly bacily přítomné před 7. 7. 2018 - můžete zažalovat firmu .
Nepřipadá mi, že masíčko bylo vyuzeno, naopak, to co vykukuje vypadá, jak napůl syrové.
Maso je z Německa a cestovalo do naší firmy v ČR do městečka Hovězí. Zde byla úprava snad /doufejme/ dokonána a finální výrobek zabalen. Ale možná, že jenom byla lípnutá pouze ta nálepka i to je možné. Obě země tam figurují a ta naše, aby zákazník získal větší důvěru.
Také mi to připadá, jako zboží nabízené v levných potravinách, vyplatí se apod.
Ale i já tam chodím, třeba jenom pro naše čerstvé mléko /je obsah opravdu od českých kraviček?/ nebo pro nějaké jogurty a tuňáka v plechu, či konzervy pro zvířátka. Každý má možnost jít tam, kam chce jít nakupovat, to jako nechci nikoho shazovat, že tam nakupuje.
pohanka: "Lípnutí cedulky jen tak" je na pořádnou pokutu od ČOI, nebude to tak. Proces fermentace je proces přeměny látek vyvolaný enzymy - fermenty, nikoli klasické uzení. Výsledek tady je trvanlivý ale s určenou spotřebou (kratší) do data na obalu.
Radím uzeniny od vychytralých uzenářů házet do koše.Plno syntetických konzervantů a sraček.Už to je nacpaný rakovinou.A to nevíte,že podruhé ohřívaná uzenina je ještě silněji rakovinotorná než když se neohřívá?Hlavně žë plno blbek cpe do oběda pro svou rodinu právě tu znova ohřívanou,nakrájenou uzeninu,uzený špek,slaninu,kterou přidá do připravovaného oběda.Stačí si o tom něco přečíst.
No vida, to jsem si ani nevšiml, díky za info. Starej dobrej bisfenol A jako třešniška navrch
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.