Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Chutné jablko z Kauflandu

Od: evisk odpovědí: 23 změna:

Vážení rádcové a znalci, poraďte mě prosím, odrůdu - název chutného, raději sladšího jablka. Kyselkavé mám ráda, ale zlobí se žaludek. Vlastní jablka už nemáme a nikdy jsem nekupovala v obchodech.

V Kauflandu jsou skoro 3 regály různých jablek, doposud jsem jen okukovala a nevím jak se rozhodnout. Nemám nadbytek financí a nechci střílet od pasu. Jistě máte zkušenosti a nezaskočí Vás můj dotaz.

Za názor i odpovědi předem díky.

 

 

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jablka

6x

V Kaufu kupuji zn. Golden. A chemie? Hmmmm, vždyt i na své vlastní zahradě dnes nevypěstujete bez chemie ani brambory. Farmářské trhy jsoui srovnatelné s Kaufem.

A najít v červnu zahrádkáře (mimo jiné, který také používá chemii), který prodává kvalitní loňská jablka je utopie.Nebo znáte někoho? Dejte kontakt.


doplněno 02.06.18 20:00:

Aby zahrádkář prodával v červnu loňská jablka, tak musí mít obrovský sad (ještě větší vhodné prostory na uskldění )a ne pidi zahrádku na pět brambor a dva stromky. Při dobré péči pidi zahrádka chemii nepotřebuje. Obrovský sad bez chemie neexistuje. Něco o tomto problému vím.

Znám.
Pěstuji léta brambory,jabloně a další ovoce i zeleninu bez chemie !
---
Utopie?
Nenechte se vysmát.
---
Kontakt nedám.
Mám velikou rodinu
olinl
Zelené Goldeny mají sladší chut.

 


2x

Především nekupovat jablka v marketech, jsou z dovozu a plná všeho možného. Řada stánků, farmářů a pod prodává jablka česká, zdravá, tak si raději připlatte, těch30 Kč není tak moc za Vaše zdraví.

chachaa

Propadákem posledního testu jablek dva týdny zpět byla česká jablka (odrůda Šampion, z oblasti Podřipsko) prodávaná na farmářských trzích za 35Kč/kg, to byl panečku chemický koktejl. Tolik k těm úžasným českým jablkům od českých pěstitelů. Vítězem mimochodem byla jablka z Itálie prodávaná právě v Kauflandu, absolutně bez chemie, ovšem za 90Kč kilo :D Jinak nejlíp dopadla jablka z Polska (Makro) asi za 30 Kč kilo s minimem chemie.

 


2x

Všechna jablka v Kauflandu jsou dovozová, obvykle chemicky ošetřená a bohužel dost přešlechtěná. Jejich chut bývá bez ohledu na odrůdu velice "neutrální". Proto jablka v Kauflandu kupuji velice výjimečně, když není jiná možnost.

Z trhu se bohužel úplně ztratily tradiční české odrůdy jako Matčino, Parména, "soudky" a další, které by na 99% splňovaly vaše požadavky. Takže zkuste spíše hledat přímo u soukromých pěstitelů.

chachaa

Propadákem posledního testu jablek dva týdny zpět byla česká jablka (odrůda Šampion, z oblasti Podřipsko) prodávaná na farmářských trzích za 35Kč/kg, to byl panečku chemický koktejl. Tolik k těm úžasným českým jablkům od českých pěstitelů. Vítězem mimochodem byla jablka z Itálie prodávaná právě v Kauflandu, absolutně bez chemie, ovšem za 90Kč kilo :D Jinak nejlíp dopadla jablka z Polska (Makro) asi za 30 Kč kilo s minimem chemie.

stream.cz/...

 

jabko*

2x
Tak si v kaufu kupte od každého druhu jedno jablko a které vám bude chutnat tak si pak kupte vice

 

72mona3*

2x

Já to dělám jednoduše, jdu po čichu. Radši mám jablka červená, takže chytnu to nejčervenější a přivoním. Některá jsou bez vůně, jiná slabě voní. To s nejintenzivnější vůní vyhrává. Red princ, jonagold, red delicious...

72mona3*

Ale už mi rostou vlastní "moonlight"

 

nikdo*

2x

Vemte si ssebou nůž, kupte si od každého jedno, venku na lavičce je ochutnejte a běžte nakupovat na jisto, to které vám bude chutnat nejvíce.

 


2x

Jednou po internetu šlo video, jak se ošetřují jablka, která putují přes půl zeměkoule. Přesný postup, jak co šlo za sebou, si už nepamatuji, ale jablka se zaplynovala, plyn v nich vybil všechno živé. Pak se v čemsi máčely, voskovaly, znovu máčely, proudem plynu sušily, leštily a nakonec balily. Jako důkaz, nakonec toho videa jablko polili horkou vodou a co z chudáka jablka zůstalo, to bylo politováníhodné. Možná špatně, ale od té doby raději vybírám jablíčka, kterým člověk nevěnoval příliš pozornosti.

 

tqzs

0x

Gala, Jonagold, Idared, Rubin, Spartan...

 

zujko

0x

za mne Golden a ne z kauflandu.

 


0x

Nekupovat jablka v marketech,jsou plné chemie a dalších přídavných hnusů

Najděte si zahrádkáře.

 


0x

Milujeme jablka Idared. Pro alespon částečné odstranění chémie je dobré vyšpláchat veškeré kupované ovoce v octové vodě.

 

jabraka*

0x

Dnes je těžko hodnotit kvalitu jablek,když už jsou půl roku skladována.Počkejte na novou úrodu,pak si pochutnáte.

JABRAKA

 

evisk

Všem rádcům děkuji za snahu a informaci. Je jasné, že tzv. lepší jsou domácí, vlastní. Ale bohužel v okolí nikdo již nemá a kupují tak různě. Nepotřebuji mít žádnou velkou zásobu než budou domácí tzv. letní. Taková videa o úpravách ovoce, zeleniny z dovozu jsem také viděla. Vím, že je vše jen byznys a chemie. I řada našich známých také stříká vším možným, tak úplně bez chemie to vždy nejde. My nikdy nedělali a klidně jsme event. vykrájeli.

Nějaké typy jste dali a děkuji Vám za ně.

 

jabraka*

0x

Těm,co jim vadí chemie.

Jabloně se postřikují jednak proti houbovým chorobám,to celý stromek,ještě před květem.Jsou to sloučeniny síry,železa,případně mědi.Než ovoce začne růst,tak z povrchu jabloní jsou až na stopy všechny pryč,Rozhodně žádný vědátor nemůže v ovoci nic zjistit.Pak se v období těsně před květem stříká proti obaleči.První déšt vše umyje.Přípravky ničí i slunce beze zbytku.Pokud nechci zralé ovoce skladovat do června příštího roku,v normálním sklepě vydrží do jara.Velkosklady skladují v místnostech,naplněných dusíkem.Ten určitě neovlivní kvalitu,a je to vlastně chemie?Vždyt dusíku jsou ve vzduchu 4/5

Takže vezměte rozum do hrsti,a o BIO pěstování trochu rozmyšlejte.

 

floro*

Bože, BIO. Když odhlédnu od vaší naivní představy, že chemii déšt smije, tak hlavně bio neznamená jen používání nebo nepoužívání chem. prostředků. Bohužel, toto mínění je jen výsledek PR kampaní znevážit označení BIO.

Za bio se předevěím a hlavně skrývá přístup k pěstování jako takovému - hospodaření s vodou, hlavně půdou, dalším ekosystémem at už v sadu nebo na poli, v živočišné výrobě také přístup ke zvířeti jako takovému, dodržování určitých agrotechnických postupů, osevních postupů a termínů jako ochrana proti plevelům či podpora biodiverzity. Do toho spadá např. termíny sečení luk, kdy v konvenčním zem. se sečou plošně a velmi brzo = srnčata, doba kuklení hmyzu apod. Ono to fakt není jen o té chemii nebo o tom, jestli je biopotravina zdravější nebo ne, tak jednoduché to fakt není. Na stromě při ošetřování např. proti mšicím nebo obaleči - on tam přece není jen ten obaleč, ten škůdce, ale i ostatní hmyz. Nikdy jste neslyšela o tom, že podle posledních výsledků dlouholetých pozorování a výzkumů je v přírodě už jen asi 30% drobného hmyzu?

Apropo, když ten déšt ten chemický prostředek smije, kam asi pak ty složky (rezidua) putují, že?

 


0x

Co je chemie? Co je "zdravé"? Třeba salát, který nikdy nezažil půdu, vítr slunce?


 

miji

0x

Když nám dojdou jablíčka z vlastní zahrádky tak kupují "Idared" třeba i z Kauflandu ty se mi zdají chutná.Ošetřena ty jabka jsou chemicky pořádně,schválně jsem jedno jabko nechala v lednici je tam od konce ledna a vůbec na něm neni žádna hniloba jen je mirně povadle.

 

floro*

0x

Měla bych trochu jinou radu. Když máte uskladněná vlastní jablka a ta vám dojdou, tak jabka přestaňte vyhledávat. Přeorientujte se na sezonní ovoce a zeleninu. Teď už je nabídka zahrady veliká, člověk to ani nestačí konzumovat. Není potřeba kupovat mimosezonní ovoce ani zeleninu. Je to přirozené, pro tělo prospěšnější. Jen hlava už je zblblá z nonstop nabídky v obchoďácích, až se to zvrhává k bizardnosti. Za měsíc stejně už budou letní jabka.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]