Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vařit oběd pro sedm lidí, tak to už by chtělo pekáček - podívejte se na recepty viz odkaz a určitě si tam vyberete (hlavně je to vše na přípravu nenáročné a nedá se to snad ani zkazit). Zdravím!
Nakrájej brambory, halabala, kapku větší sousta. Přidej k nim, na sousta nakrájenou mrkev, žampiony, celer, cibuli. Posol a posypej kořenicím přípravkem Babecu, promíchej. To celé vysypej na hluboký, vymaštěný plech. Kuřecí čtvrtky posol a rozlož na brambory. To celé šoupni do rozehřáté trouby na 190ºC i s horním ohřevem, na 50 minut. Žádná tekutina, žádné přikrývání. Všechno pustí svou voňavou štávou. V polovině pečení přetři kuřata štětečkem: olej s kořením, kterými jsi sypala brambory. Brambor cca polovinu celého množství a mrkev žampiony a cibuli (která naprosto změní vůni i chut) tolik, aby bylo na cca 7 / porcí. Zbytek času věnuj několika druhům zeleninových salátů, které podávej v mísách na stůl a každý si vezme kolik chce.
Na sladkost po obědě si netroufnu ti doporučit, nevím, jak jsi zdatná.
Pokud si netroufáš na cokoliv v trojobalu (třeba i smažený květák), není nic jednodušší, než udělat rybí filety na másle a s kmínem. Pěkně pomalu, i tak to bude hotové na pánvi za pár minut. K tomu s výhodou bramborovou kaši, v nouzi i kvalitnější z pytlíku, nebo vařené nové brambory polité oním máslem od ryb, případně i posypané nasekanou pažitkou. Bon apetit!
Určitě strčit něco do trouby. To se dělá totiž samo a máš čas se věnovat polévce a příloze.
Třeba naporcované kuře, upečené na zelenině s bramborami. Na brambůrky máslo a posekanou petrželku, nebo šnytlík.
Případně nakrájené krůtí plátky, proložené paprikou a rajčetem. Přidávám k pečenému vždy na kousky mrkev, nebo nahrubo nastrouhané, chutná mi to.
Polévka může být italská - rajská s těstovinou a navrch posypaná dobrým sýrem /poradí Moravia grand, nebo v sýrárně/
Ono smažit pro 7 lidí řízky také není snadné. Olej se přepaluje a musí se u toho stát.
Pokud byste nechtěla vařit polévku, tak je dobré podávat studené předkrmy. Kanapky, chlebíčky. Výhoda je, že si je připravíte brzy ráno.
Potom se může ještě k hlavnímu jídlu podávat kompot, malý salátek, nebo na závěr oběda je ve světě /Francie/ zvykem podávat kousek sýra ještě před zákuskem.
Což se poradit s knihou - babiččinou kuchařkou? Něco, co už jsi vařila? Nejtěžší je ten počet osob. Řízek s bramborovým salátem není moc nápaditý.
Z polotovarů vyrobíš: rybí prsty s bramborovými hranolky toprecepty.cz/...
Radím: rizoto z krůtích jater, jestli je všichni rádi jedí, zjednoduš tento recept: recepty.vareni.cz/...
nebo snazší špagety: albert.cz/...
Já bych asi doporučila čevapčiči s bramborem, tam nemusíš být zdatná kuchařka, na dochucení se také nedá nic moc zkazit, dáš tam oblohu, uvaříš brambory, mleté koupíš u řezníka, to ostatní bývá doma... toprecepty.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.