Dobry den, koupilanjsem si stevii, ze ji budu pouzivat do vareni a peceni, ale v dezertech vubec neni dobra, je z ni citit velka pachut toho, ze je moc sladka, takova umela sladka chut. Mate nekdo zkusenosti jak to eliminovat a pect s ni? Diky
Další nevýhoda stevie je, že na rozdíl od cukru nekonzervuje, takže upečené dřív chytá plíseň. Na pečení jsem to vyhodnotil jako nepoužitelné. Např. při pečení nekaramelizuje, takže potom chybí jedna ze základních chutí v pečivu.
Co se deje pri procesu peceni? Kdyz ji dam do studeneho napoje nebo s ni delam nepecene veci, zadnou celkou pachut nema, ale jakmile pecu, neda se to pozrit. Proc?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.