Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Recept na zelí jako přílohu

Od: rychlovka odpovědí: 19 změna:
Kdo mate svuj vyzkoušený rychlý recept na dobre zeli jako prilohu k masu?
A podelte se prosim i dalšimi chutnými rychlovkami s jednoduchou pripravou
doplněno 17.03.18 15:15: Uvitam inspirace na nekolik opravdu rychlých,chutnych teplých obedu, pokud mate nejake sve oblibene nenáročne recepty, abych nemusela často otvirat jen konzervy

 

 

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


5x
Na oleji osmahnout cibulku na jemno a až je hezky více než zlatá přidat cukr krupici, který se brzy rozpustí. Po rozpuštění cukru a mírné karamelizaci přidat okapane kysané zelí popř vymackane, aby nebylo moc kyselé a dusit do zmeknuti. Moc nepodlevat, ale na sucho taky ne. Na konci ochutnat a podle potřeby dosladit cukrem krupici. Pokud to má být VIP tak na konci přidat ještě jednu osmazenou cibulku, zamíchat a hned podávat.
Pro mě je tohle nejlepší zelí jako příloha. Je krásně zlaté na pohled.
rychlovka

Na zkaramelizovnem cukru to určite vyzkoušim, musi to mit originálni chut a cibulkou šetrit nebudu

 


3x

Já vařím zelí, které je dost pracné. Občas se mi nechce, tak si udělám salát z kyselého zelí. Ze sáčku odeberu asi polovinu, druhou polovinau natlačím do skleničky od majonezy tak, aby bylo pod vodou a dám do dveří lednice. To, se kterým pracuji, vymačkám a na prkénku překrájím, aby se to dobře jedlo. Dám do misky a přidám prostřední cibuli, nakrájenou na drobno. Když mám, tak nastrouhám mrkvičku, ale není podmínkou. Pepř, sůl, cca lžičku cukru, přidat vodu a olej. Zamíchat a nechat odležet. Zelí ze skleničky v ledničce, někdy později vyklopím do menšího hrnce, přidám nakrájenou cibuli, zaliji vodou a dám vařit. V malém kastrolku uvařím větší brambor nakrájený na kostičky, osolené, s kmínem. Na malé pánviče osmažím klobásku, zasypu cca vrchovatou lžící mouky a chviličku posmažím. Až je zelí a brambor uvařený všechno smíchám. Přisolím, připepřím. Vždycky si spálím jazyk, jsk jsem nedočkavá a nenechám vychladnout.


doplněno 17.03.18 17:44:

Čas od času do vyhledávače Seznamu napíšu, třeba- jahody, tvaroh recept. Strejda Gůgl najde všechno a i s videem.

 


3x

Zelí uvařit klasicky, jen místo použít na dochucení bílé víno, na červené zelí červené víné, zelí má opravdu dobrou chut Rychlovky jsou těstoviny, jdou smíchat s lečíms, výborné jsou se zelím a špekem, rozpuštěnou nivou v mléce.

rychlovka

Dik za pripomenuti testovin, to je super potravina, udelala jsem si zásobu a navarim jich misu do lednicky a budu je postupne ohrivat nebo zapekat s ruzným doplnkem krome maso v omačce, treba mlete maso, sýr, vajička,uzenina, zelenina...+nejaký nápad co ješte by se hodilo?

Rychlovko, to nedělejte, že navaříte do zásoby. Přejí se vám to, ohřívané to nebude dobré. Navíc, ne přílohy. Můžete udělat maso na dva, tři dny a když k němu bude pokaždé jiná příloha, stále to bude jiné. Naučte se u vaření relaxovat. Neberte vaření jako protivnou povinnost. Když nabudete na zručnosti, nebudete se motat kolem pracovní desky dlouho. Bude to pro vás příjemnost, když se naučíte vnímat tvary, barvy, vůně, chutě, bude to radost.

 

17.03.18 11:27

2x








Stačí?

rychlovka

Wamp - tak tohle je spiš piplačka pro hosty nez rychlý obed pro rodinu

Wamp, tak to mi nepovídejte, že Vy vaříte podle té babky, co je na prvním receptu. Já jsem tuto paní objevila čirou náhodou na YouTube včera, ale to co ona tam předvádí, to je teda jedna hrůza. Ta teda vařit vůbec neumí a ty její recepty třeba na lístkové těsto a jiná těsta, třeba houskové knedlíky, to je teda zábava. Neříkám, že ta paní není sympatická. To je, ale tím to končí. Také její strávníci vapadají podle toho. Všichni jsou těžce obézní. Já jsem jí včera věnovala kolem dvou hodin času a tak jsem viděla opravdu dost těch jejích videí a jeden předčil ten druhý. Nejvíc mne pobavil ten její návod jak napíchala ty nejpodřadnější špagety do plátků z buřtů a to pak uvařila a libovala si, jak je to dobré. Ale má tam i jiné perličky. Schválně zkouknu toto zelí, co jste sem vložila. Ale moc tomu nedávám. Vařit podlé toté babky je o zdraví.

Tak jsem se podívala a babka asi zkrátila a podle svého udělala salát Coleslaw. Posílám recept na něj dole. Ale je to docela pracné, i když je to fakt dobré. Jinak já dělám teplé hlávkové zelí jako přílohu také s tím cukrem. Vlastně je postup úplně stejný, jako je ten první recept nahoře, jenom s tím rozdílem, že se jedná o zelí čerstvé-hlávka. Nakrouhám, vhodím do vařicí vody a nechám několik vteřin přejít varem. Pak scedím a postupuji stejně jako nahoře, tak to nemusím opakovat. Také se může cibulka lehce zaprášit hladkou moukou a udělat taková zásmažka, na to pak to zelí, nezapomenout na kmín, zalít trochu tou vodou, ve které se zelí vařilo a kterou jsme si nevyli, protože v té se pak zelí pak dodělává-dusí. Nakonec dochutím trochou octa, popřípadě dosladím, dosolím.

recepty.vareni.cz/...

Suzymon...Ne,podle té báby opravdu nevařím.Mám na ni stejný názor jako Ty

Ale tenhle salát mně připadal vcelku slušný.Tečka.

 

nikdo*

2x

Téměř klasická příprava kysaného zelí. Na drobno nakrájenou cibulku osmažit na přepuštěném másle, a dusit s kysaným zelím a štávou ze dvou mandarinek nebo pomerančů, dosladit cukrem nebo karamelem, dochutit octem nebo citronovou štávou podle chuti, zaprášit hladkou moukou... Žádná věda.

 


2x

Dobrý den. Rychlý, chutný, teplý pokrm. Usmažená cibulka do zlatova./cibulkou nikdy nešetřím/ Na slabé nudličky, nakrájené maso, může být kuřecí, nebo uzené, vepřové, to co zrovna je v lednici, nebo mrazáku, kmín, sůl, trochu pepře, orestujeme, přiddáme 1 lžíčku,/malou kávovou/ Kurkumy, vše krásně zežloutne a voní, necháme dělat minutku, dvě/ jako papriku/ podlijeme nepatrně vodou, deci víc ne, přidáme půl sáčku zeleniny, / zeleninu dávám z Lidlu- vegetariánská čína, je to zelenina nakrájená na drobné nudličky, činské houby a je rychle hotová/ důsíme do změknutí zeleniny, t.j. asi 3 min.. Zalijeme smetanou, zahustíme, povaříme. Celkem to je 15 až 20 min. Příloha, těstoviny, knedlík bramborový, kouskový, brambor. Do každého jídla, nakonec dávám proužek másla.

Někdy děláme jen maso se zeleninou, bez přílohy. Při podlití vodou přidáme půl skleničky omáčky s ananasem, to maso nejen ochutí, ale i zahustí. Podává se po změknutí zeleniny bez přílohy. Vlastní recept. Viky

 

 


0x

Rychlovko,příště se laskavě vyjádři přesně !

Napsala jsi chutné rychlovky.

Takhle jsem to pochopila.

A neděkuj,není zač

rychlovka

Ale jo, za ochotu a namahu dekuji a mozna to nekdy taky prijde vhod, ale chce to vic času

 

barbakan*

0x

U nás, jako přílohu k jídlům, nejen z masa, podáváme salát z kysaného zelí.

Pro 4 strávníky:

1/2 kg kysaného zelí (udělám tady reklamu - Otického), zcedím, překrojím na půl, přidám ostrouhanou mrkev, na kostičky pokrájenou cibuli, zakápnu olejem, popepřím, posolím a dobře promíchám. Pokud je salát kyselejší, přidám trochu moučkového cukru nebo ze začátku zelí opláchnu. V případě, že je salát bez zálivky, přidám jablečnou nebo mrkvovou štávu. Před podáváním nechám v lednici vychladit.

 

rychlovka

Tak jsem navarila kotel zeli, docela se povedlo, ale je toho hodne tak ho naškatulkuji do zasoby-dat do mrazáku? Bude to po rozmrazeni dobre?

Zelí po rozmražení není nic moc extra. Dá se to sníst, to jo, ale že by to byl kulinářský zážitek, to ne. Zelí se mrazem jako roztrhá a pak je to takové kašovité.

No, udělat to můžete, protože to musíte vyzkoušet sama. Ale uvidíte, že po rozmražení už tak dobré nebude. Ale to Vás poučí a příště nebudete dělat kotel, ale jen tolik kolik sníte. Teda co se zelí týče.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]