Nejste přihlášen/a.
Lze šlehany med nějakým způsobem vrátit do původní konzistence třeba tak jak klasický,ztvrdl nám že jde velmi těžko použít.Máme ho od srpna lonského roku je od včeláře.Děkují
Jo, jenže jsem dostala vynadáno od včelaře, že teplota nesmí být vyšší než cca 40 st., jinak se ničí nevímco je vevnitř. I čaj, chudák, nesmí být teplejší. Takže : za a) pít téměř studený čaj a při dolování medu ze sklenice si připadat jako havíř, nebo za b) padoušsky si tajně med rozehřát při vyšší teplotě a dávat si ho do horkého čaje. Volím b). P.S.: včelař je můj syn
Tazatel nemyslí normální med, který zkrystalizuje, ale myslí med šlehaný, přímo od včelaře. Tak pokud je šlehaný, tak už ho do původní konzistence těžko dostane. Leda jen trochu povolit, ale pasta z něj bude vždycky.
Osobně používám pastovaný med zejména na mazání na chleba, a mám zkušenost, že ne všechny pastované medy jdou i na ten chleba dobře namazat. V nezvrdnutém stavu. Takže ano, jde jakoby povolit, když ho máte teď někde v chladu, a bude "tekutější", ale v čaji se blbě rozmíchává tak jako tak, ten pastovaný. Ale pastovaný med zůstane pastovaným, i kdybyste ho nechal na radiátoru třeba hodnu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.