Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

K pečené huse jaká příloha?

Od: zolik® odpovědí: 6 změna:

Knedlík bramborový nebo houskový? Zelí hlávkové nebo kyselé nakládané? Dík za odpovědi.

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®

0x

Dobrý den, dal bych si knedlík houskový a zelí hlávkové (bílé). Hezká večerní předst(r)ava . Zdravím!


doplněno 28.12.17 09:21:

Pozor - dotaz je na husu a nikoliv kachnu!

 


0x
K pečené huse podávám knedlík jak houskový,tak bramborový - jak kdo má rád.
Zelí červené,kysané.
Kupuji v sáčcích.
Dáte zesklovatět cibulku na sádle či oleji,přidáte zelí,sůl,kmín,zalijete vodou a vaříte do měkka.
Poté zahustíte dle vaší chuti i dochutíte - octem - cukrem.
Zahuštuji nastrouhaným bramborem.
Někdo moukou rozkvedlanou ve vodě.
---
Pokud máte více hostů,zvolte variantu i bílého zelí.
Ačkoliv,teď mě napadl i špenát.
Také jej vařím pro strýčka příhodu
Dobrou chut !

 


0x

Dobrý den. Měli jsme husičku na Boží hod. Byla s houskovým a zelí bylo kysané ze soudku. Jinak ale máme rádi i hlávkové.

 


0x

Když se jedná o slavnostní jídlo, kterým husa zajisté je, mělo by být na výběr. Nabídla bych knedlíky houskové i bramborové, někdo dělá i karlovarské, zelí též obojí. Bílé kyselé, ze soudku a červené hlávkové na sladko. Aby si hosté mohli vybrat. A pokud někdo chce ochutnat ode všeho, na talíři potom ta kombinace různých knedlíků i zelí velice dobře vypadá. V lepších restauracích se takto servíruje - dvojí knedlík i dvojí zelí. Tak dobrou chut. Jaga.

 


0x

Já jsem na Silvestra pozvala jednu a na Nový rok druhou rodinu. Na Silvestra upeču kačenku, uvařím zelí. A Na nový rok už jen kačku přepeču a upeču kousek vepřového a kousek uzeného, protože by se neměl jíst opeřenec, aby neuletělo štěstí. Ale někdo ví, že může, protože štěstí přiletí. Strašně se mi líbí, jak servírují jedni mí mladí. Dají všechno, v mísách na stůl a každý si vezme na co má chut. Asi se to všechno na stůl nevejde, tak na mísách bude maso, v omáčníku štáva z kačeny a masa a dvojí knedlíky. Houskové a bramborové. Zelí už dám přímo na talíř, to mají všichni rádi. Bramborový knedlík nekrájím, ale dělám takové tvary, kterému Poláci říkají "kopytka". Takové jako podivné šišky.

Vymyšlené to mám a těším se moc. Jen se bojím, abych nic nepokazila a také, abych nebyla příliš unavená.


doplněno 01.01.18 19:06:

Clayman, vzpomněla jsem si na vaše povídání o délce a způsobu pečení. Kachýnku jsem večer nasolila a natřela majoránkou, ale neměla jsem odvahu ji do trouby šoupnout. Ale ráno v 6 hodin jsem ji trošku podlela a dala přikrytou, do trouby na necelých 100º C. V 11 jsem se koukla a kačka se rozpadala. Sundala jsem poklici a ještě při 190º nechala zezlátnout. Dnes jsem totéž udělala s kusem vepřového krčku. Skvělé! Budu to takhle péci vždycky. Děkuji, jsem vděčná za bezva způsob.

 


0x
Husa pečená na kmínu, knedlík určitě bramborový a zelí kysané dušené s cukrem a kmínem, žádné ředění vodou a pak zahustovani. My raději zelí sklovite než v omáčce.
doplněno 28.12.17 09:18: Poslední dobou všechno pečeme na 90C od večera deváté hodiny do druhého dne do oběda, jen posledních 30 min odkryté a na 200c, aby byla kůrka.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]