Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Domácí semolinové těstoviny měkké

Od: boban® odpovědí: 3 změna:

Ahoj, když si člověk koupí v obchodě těstoviny -bezvaječné z tvrdé pšenice-semoliny, tak se za 8 minut stanou akorát tvrdými na skus-al dente.

Pokud dělám domácí těstoviny-taky z tvrdé semoliny, tak jsou uvařeny už za 3 minuty a jsou takové trochu malinko měkké až rozplizlé. Těsto dělám jen ze semoliny, soli a vody, takže složení stejné jako u kupovaných.

Kde je chyba?

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

Necháváte je proschnout?

Solíte těsto nebo ne?


Těstoviny jsem měl asi moc natenko a proschnout jsem je nechal asi 12 hodin, ale byly fakt tenké, tak možná proto se rozvařily a byly rychle udělané.

Těsto jsem solil, je to chyba? Ovlivní to rychlost vaření těstovin?

"Nudlové" těsto se nesolí (učila babička) - sůl v něm vlhne a nikdy tak neproschne, což čas na vaření samozřejmě krátí.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]