Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Tvrdá vánoční štola

Od: m123* odpovědí: 12 změna:

Každý rok peču tvarohovou vánoční štolu a vždy je ok. Letos je nějaká tvrdá. Lze ji ještě nějak zachránit nebo si pochutnají kačeny v řece?

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Jako štolu už ji nezachráníte - ale dá se přetransformovat např. na žemlovku, sladké tousty a podobně. Já takhle uchovávala unavenou vánočku nakrájenou na plátky v mrazáku a tu semlbábu pekla klidně v květnu.

m123*

Super nápad. Žemlovku jsem nikdy nedělala, aspoň se ji naučím .

liska*

Zemlbába je nejlepší ze starší vánočky!

liska*

Zemlbába je nejlepší ze starší vánočky! Ze štoly může být zajímavá. Kupte levná kyselejší jablka, mlíko, pár vajec, vanil. cukr., rozinky, vlašské ořechy, skořici.

 

ben®

1x

Dobrý den, jsem skrblík, tak vzhledem k cenám surovin na výrobu štoly bych ji snědl (i kdybych si ji měl máčet v čaji). Možná by pomohlo vlhké prostředí (pára) a trochu povolí. Zdravím!


doplněno 25.12.17 22:36:

Štola je kalorická bomba a hodně tučná. Já bych ji nechal rozležet (aby zvlhla). Pokud nechcete čekat, tak ji můžete podávat nařezanou a třeba politou ovocnou štávou, rumem nebo pudinkem.


doplněno 25.12.17 23:24:

m123 - ta žemlovka se dělá buď s tvarohem nebo jablečná. A rozhodnutí je už na Vás.

m123*

Bude žemlovka s pudingem .

 


1x

Mnoho let vidívám štoly už v listopadu s tím, že se musí uležet. Nikdy jsem nechtěla za ni dát takové peníze, abych zjistila, jestli je to pravda.

liska - Zemlbába je nejlepší ze starší vánočky!Je - ale nakonec se pořád jedná o upečené sladké tésto. Už jsem ji jedla i ze sladkých loupáků a nebyla špatná.babkazov - vidívám štoly už v listopadu s tím, že se musí uležetJe to pravda - v chladnu a ne suchu. Kupodivu neztvrdne - mám vyzkoušeno. Ale je fakt, že na štolách z Německa nebo Rakouska - chutnají mi víc.

 


0x

Bude to stejný případ jako tvrdá vánočka: poradte.cz/...

Ovšem čerstvé kynuté pro kačeny nebude moc dobrý nápad. Nejprve to nechejte zcela uschnout - odležet, aby kvasinky pomřely a teprve pak...


doplněno 25.12.17 19:53:

Ochránci zvířat žádají veřejnost, aby vodní ptactvo, jako jsou labutě a kachny, v zimních měsících v žádném případě nekrmila čerstvým pečivem.

m123*

Kvasnice v ní nejsou.

 


0x

Tak já jsem si přečetla, že prý se má péci 3 až 4 týdny dopředu. Zabalit a čekat. Já ji nikdy nepekla, protož pro mne ke to strašně sladké a takové hutné. Tak jestli jste z ní už neudělala tu žemlovku, tak zkuste zabalit a někam do chladu na 3 týdny. Asi se to rozleží.

 

nikdo*

0x
připojuji se k suzy a babkazov. Taky ji nepeču, ale co o tom vím, tak se opravdu peče až měsíc dopředu a nechává se uležet, stejně jako cukroví.Tak jen nápad: Dejte ji někam, kde je chladno. Na půdu, do komory, do lednice, podle možností, jaké máte, aby natáhla vlhkost. Na vyhazování je dost času.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]