Nejste přihlášen/a.
Každý rok peču tvarohovou vánoční štolu a vždy je ok. Letos je nějaká tvrdá. Lze ji ještě nějak zachránit nebo si pochutnají kačeny v řece?
Jako štolu už ji nezachráníte - ale dá se přetransformovat např. na žemlovku, sladké tousty a podobně. Já takhle uchovávala unavenou vánočku nakrájenou na plátky v mrazáku a tu semlbábu pekla klidně v květnu.
Dobrý den, jsem skrblík, tak vzhledem k cenám surovin na výrobu štoly bych ji snědl (i kdybych si ji měl máčet v čaji). Možná by pomohlo vlhké prostředí (pára) a trochu povolí. Zdravím!
Štola je kalorická bomba a hodně tučná. Já bych ji nechal rozležet (aby zvlhla). Pokud nechcete čekat, tak ji můžete podávat nařezanou a třeba politou ovocnou štávou, rumem nebo pudinkem.
m123 - ta žemlovka se dělá buď s tvarohem nebo jablečná. A rozhodnutí je už na Vás.
Mnoho let vidívám štoly už v listopadu s tím, že se musí uležet. Nikdy jsem nechtěla za ni dát takové peníze, abych zjistila, jestli je to pravda.
Bude to stejný případ jako tvrdá vánočka: poradte.cz/...
Ovšem čerstvé kynuté pro kačeny nebude moc dobrý nápad. Nejprve to nechejte zcela uschnout - odležet, aby kvasinky pomřely a teprve pak...
Ochránci zvířat žádají veřejnost, aby vodní ptactvo, jako jsou labutě a kachny, v zimních měsících v žádném případě nekrmila čerstvým pečivem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.