Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat do čeho dáváte upečené cukroví. Je lepší dekturová krabice nebo plastový box s víčkem?
Děkuji všem za odpoveď
Papírové krabice s víkem z nesmradlavé lepenky vystlané papírovými ubrousky, aby se cukroví nedotýkalo přímo lepenky úplně stačí. Pečivo přirozeně zvlhne a pokud ho někdo z pokušení nesežere, vydrží do vánoc a pokud není snědené, třeba i do nového roku. Krabice uložit někam do chladna, pokud nemrzne, třeba i na balkon nebo do studené chodby.
Cukroví dávám skoro půl století do pevných papírových krabic vyložených ubrousky nebo hedvábným papírem v nekolika vrstvách a skladuji ve studeném vlhkém špajzu, odtud je cukroví krásně vláčné. Je to moje druhá lednička, ale v zime tam nemohu mít mouky, ty jednou chytli plísen. Jinak jsem ráda, že je pod nulou, co navařím, šoupnu tam a v ledničce není tlačenice. Ale to už odbíhám od původní otázky, tak se omlouvám. At se vám cukroví vydaří.
Dáváme do dortových krabic. V uzavřené plastové zvlhne.
Promon, mluvím o normálním vánočním cukroví, ne o sušené hmotě, kterou musíte před použitím namáčet. Kde sháníte marmeládu v prášku?
Ovšem - to zní naprosto logicky. Kartonová krabice je podle Vás OK, zatímco ve vzduchotěsné krabici to zvlhne? A kudy se tam, ta vlhkost, mrška jedna protáhne?
Ono je to spíše tak, že v kartonové krabici to oschne, že...
Ale k věci - většinu cukroví dáváme do plastových boxů, právě proto, aby to nebylo oschlý., když už je něco v kartonové krabici, tak to dáváme do sklepa, kde je vyšší vlhkost, než ve šoajzu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.