Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Nastřikování bůčku-příprava na uzení

Od: mlsnahuba odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, jde mi o to zda nastrikovat jen klasickým solným roztokem nebo lze použít i roztok s rychlostí a nebo třeba kombinovaně. Máte s tím někdo zkušenosti popř.tipy a Rady a různé vychytávky? Díky
doplněno 02.11.17 06:28: Jo a jde mi o přípravu na uzení...

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

Táta nikdy žádné maso nenastřikával. Nasolil, načesnekoval, naložil do kameninového hrnce a chodil ho obracet. Po nějaké době ho zalil lákem. Ale dovnitř, do masa nikdy nic nenastřikával. Používal, ale velmi málo, pragandu, rychlosůl. Ale už nevím, jak to předně bylo srovnanicen.cz/...

 

figurek*

0x

proč roztok? Normálně rozmačkejte česnek, smíchejte se solí, naplácejte na bůček, natěsno naskládejte do hrnce, zakryjte pokličkou a nechte pár dní někde v chladu uležet. Není co pokazit.

Dovnitř do masa se solný roztok nastřikuje pouze když chcete udit větší kusy masa, jako třeba celou kýtu. U malých kousků masa se to nedělá a je to zbytečné.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma uzení bůčku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]