Nejste přihlášen/a.
dobry den.
ted sem sklidil fazol obecny a marne hledam naky recepty na nej. vsude to je "vemte 2 konzervy" atd... tak se ptam jestli je nejaky recept primo z fazoli bez te plechovky. nejaky caj ze bych ochutnal... nebo naky salat... popripade neco pikantniho z nich udelat.
Fazol vyloupejte a dosušte. Skladujte pak uzavřené ve sklenici a pak z nich vařit.
Čaj s fazole, to jsem ještě neslyšela :D
Jinak, at už vymyslíte cokoliv, pamatujte, že fazol se musí vařit, jinak je jedovatý. Recepty najdete na internetu, stačí zadat do vyhledávače zpracování fazolu nebo podobné sousloví
Fazole přes noc namočit, tuto vodu slít /je mírně jedovatá/ a nalít další, v té vařit. Nesolit! To až budou měkké, jinak by se neuvařily. Po uvaření přendat fazole s troškou vody, ve které se vařily, do misky, osolit, přidat nasekanou cibuli a pár lžic oleje a pár lžic octa, špetku pepře. A máte výborný salát. Někdo místo octa naseká kyselý okurek. Vařit ve větším hrnci, rádo to vybíhá.
takze nejdrive je ususit a pak teprve je varit? a delat znich jidlo? ted to nejde? jaky je rozdil kdyz je uvarim ted a nebo po te co boudou ususeny? dekuji za info
Nemusíte je sušit, když je chcete hned vařit. Určitě je na několik hodin /4?/ namočte, nebot už poněkud tvrdé jsou. Když jsou usušené, mohou se dlouhodobě skladovat, ale také se musí déle máčet /8h/ a déle vařit. To má logiku. Mluvíme o fazolích bílých, černých, hnědých, strakatých. Zelené fazolové lusky je jiné téma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.