Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
řeším takové dilema. Měli jsme mít o víkendu poměrně velkou oslavu a já nakoupila trochu větší množství vakuovaných párků(takové ty ve slídě zabalené, trvanlivost na nich je cca polovina září), nějaké šunkové salámy na chlebíčky(taky zabalené ve vakuu) s trvanlivostí taky cca 14 dnů maximálně, plátkové sýry.., ale oslava se musela z náhlých důvodů zrušit . To v žádném případě jako 3členná rodina nestihneme sníst. Nerada bych to vyhodila a tak řeším, jak to uchovat. Napadl mi mrazák. Myslíte, že to je dobrý nápad?
Děkuji za rady
A mám to tam dát normálně i s tím vykuovaným balením, jak jsem koupila? Nebo vybalit z toho balení, z těch slíd a pak nějak zabalit do něčeho?
Zamrazit takto párky ( v celém balení, ve slídě) mám vyzkoušené. A není čeho se bát. Ale ten plátkový sýr a šunkový salám bych se bála zamrazit. Raději bych obojí zužitkovala hned. Udělat pár chlebíčků, nebo zapéct se šunkovým salámen a sýrem se dají v troubě třeba těstoviny, brambory atd..Usmažit vejce, přidat šunkový salám a sýr...Prostě bych toto zužitkovala bez mrazení. A vymyslela jídelníček dle nakoupených zásob. Ale záleží samozřejmě na Vás. Je to jen můj osobní názor, nijak nezpochybňuji např. rady- zamrazit se dá vše..
Jo, jde mi hlavně o ty párky, ale ty by snad po rozmrazení měly být v pořádku. Těch sýrů se trochu bojím a toho šunkového salámu taky. No uvidíme - dám to tam, snad to přežije.
Plátkový sýr nechte klidně v lednici, jestli je to plátkový sýr strojně balený, ten teprve minimálně měsíc po době trvanlivosti totiž dozrává. U nás se plátkový sýr nechává dozrát v lednici a po tom měsíci má úplně jinou chut. Doporučil mi to člověk, který se celý život živil sýry a musím mu dát za pravdu!
Párky jsem měla v mrazáku asi dva měsíce. Bylo to větší balení, tak jsem je před zmrazením rozdělila na porce do dóz, které mám přímo do mrazáku. Pokud bych je nechtěla rozdělit, klidně bych je nechala v originál balení.
Po rozmrazení - ještě zmrzlé jsem je dala rovnou do vody a ohřívala - byly výborné. M.
párky zamrazuju bez problémů, šunkový salám a plátkový sýr taky, ale po rozmrazení už nemají původní chut ani konzistenci, jsou vhodné spíš k tepelné úpravě.
Plátkový sýr mi - uložený mimo mrazák - vydrží dobrý max. 3-4 dny - pak začne pomalu plesnivět, to bych moc nezkoušela, záleží možná ale na teplotě chladničky a event. její přeplněnosti - já ji mám dost nacpanou vším možným (brambory, cibule, zelenina)
A zrovna na brambory a cibuli jsou v chladničce hlavně v městském bytě ideální podmínky - tma, teplota kolem 4°C a přiměřená vlhkost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.