Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Staročeský medovník

Od: babajaga® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

nejsem příliš šikovná na pečení dortů, ale v 9. čísle Překvapení jsem našla pěkný recept na staročeský medovník. A nevypadá to příliš těžké. I když jsem ho nikdy nedělala, v červnu jsme pozváni na oslavu vnukových osmnáctin. Tak jsem se rozhodla, že mu ho zkusím upéct.

Dort se peče jednotlivě ze 6 placek /ne ve formě, ale na plechu/, a ze zbytků těsta se upeče poslední placka, která se nakonec rozdrobí na posypání.

Je mi to všechno jasné, jen by mě zajímalo, zda mohu placky upéct třeba 3 - 4 dny dopředu. Těsně před oslavou budu mít dost jiné práce a moc by mi pomohlo mít ty placky už přichystané. Nebudou pak staré? Nebo ztvrdlé?

Kdo z vás peče medovník, prosím, poraďte - upéct placky až na poslední chvíli, nebo si mohu udělat náskok a upéct je o pár dní dřív? Abych potom před oslavou už jen naplnila a nazdobila. Děkuji - Jaga.

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Můžu doporučit tento recept: knedlik.pise.cz/... který mám vyzkoušený a řada mých známých. Každopádně ho udělejte jakmile to bude možné a naplněný ho nechtejte v lednici odpočívat. 1 den předem je minimum, dva je lepší a víc je nejlepší.

Zkoukněte ten odkaz, jsou tam postřehy, které by se mohly hodit. Budete mít větší šanci, že to dáte na první dobrou a nevyrobíte např suchý medovník.

 


2x

Já teda nikdy nepekla, nicméně moje tchyně ho dělá úžasnej. Dělá jeden den placky, druhý den plní a dává rozležet do lednice (v zimním období do chladného sklepa), dělá jich vždy několik najednou. Chutově je nejlepší tak po 3-4 dnech.

Takže určitě je možno upéci dopředu.

 

jentak*

2x

Nedělat nikdy na poslední chvíli. Čím delší dobu se uleží tím je vláčnější a lepší. Takže udělat hned. At se uleží.

 


0x

Medovník jsem dělala zatím jednou - a dopadl velmi dobře. Podle receptu jsem každou placku před slepení mírně prolila rumem zředěným vodou, aby lépe změkla. Vy jste vícekrát psala, že alkohol doma nepoužíváte - možná by šlo placky prolít zředěným medem? (Zase aby to nebylo příliš sladké.) I tak jsem nechala dort asi 4 dni odležet, čímž se zvlhnutí ještě podpořilo, a byl naprosto výborný. Na stránce s receptem právě mnozí psali, že bez prolití mohou být placky tvrdé - i když to možná záleží na konkrétním receptu.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]