Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v receptu mám "škrobová moučka". Nikdy jsem o tom neslyšela. Můžu to nahradit jakýmkoliv škrobem (solamyl) nebo je to něco specifického?
Děkuji
Škrobová moučka je bramborová moučka Solamyl, nebo kukuřičná Gusto. Dále lze někdy nahradit pudinkem s nějakou, někdy i vhodnou, příchutí, např ananasovou, pokud tol jídlu nevadí, nebo i prospěje. Např. do číny. Také se prodával škrob na prádlo, pokjud by byl bez příměsí, tak by to taky šlo. Záleží na receptu, do čeho ho potřebujete. Např omáčka se dá zahustit škrobem i hl. moukou, rozkvedlanou ve vodě.
Śkrobová moučka je všeobecné označení pro jakýkoliv jemný škrob, který se používá při kuchyňské přípravě např. pečiva, moučníků, dortů, ale i k zahuštění omáček. Obchod nabízí od různých firem bramborový, kukuřičný nebo sojový.Samozřejmě můžete použít kterýkoliv, tedy i SOLAMYL.Ten je bramborový. Záleží jen na vás jaký si vyberete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.