Nejste přihlášen/a.
Ahoj,dělám petrž.víno viz např. bylinkyprovsechny.cz/...
Mám to pak radši uchovat v lednici?Někdo říká dát tam panák alkoholu na konzervaci.Stačí 40procentní?Jiný doma nemám.Dík!Myslím,že už jsem to 1x kdysi dělala a zkyslo to,uchovala jsem to bez panáka jen ve spíži.Alkoholu nerozumím,nepiji a ani ho neužívám do vaření
To není petrželové víno, ale petrželový sirup. Téměř všechno, co je ve vínu, medu a petrželi dobré, se tím varem zničí.
Vážená paní,nežádám Vás o hodnocení kvality receptu abatyše sv.Hildegardy.Diskuse je o něčem jiném.Pokud nechcete přispívat k dotazu,prosím,diskusi se vyhněte.Děkuji Vám
Stojíte-li o odpovědi, nenapomínejte odpovídající. Chcete uchovávat petrželový sirup, ale ptáte se na uchovávání vína. Potom se nedivte, že dostanete i jiné odpovědi, než jste očekávala... (–:
Vážená paní,tento recept je po generace nazýván petrželovým vínem,dokonce i ve starých rukopisech ze 14.století.Můžete googlit.Nehodlám více reagovat na vaše poznámky,ráda bych,aby diskuse v této skvělé poradně šly k tématu otázky a tou není to,zda jde o víno či sirup. Ptala jsem se na konzervaci výrobku,nežádala jsem hodnotit kvalitu receptu.Hlásím Vás adminovi,zaplevelujete diskusi.Budu ráda,když do této mnou založené diskuse nebudete svými výroky více přispívat.Děkuji
Tak teda mne už odradil ten recept. 10 listů natové petržele a i 1 vína a 1lžíci octa a med a to vařit. Co znamená i 1 bílého vína? Jeden litr, jedna lžíce? A "deset listů" natové petržele je teda hodně málo, i když bych to chápala jako snítky, tak je to moc málo na to, aby to mělo nějaké účinky.
na internetu je i vice verzi receptu s upresnenim,ty jsem sem nekopirovala,otazka je na uskladneni vyrobku a obecne na konzervaci alkoholem,prosim o reakci spise nekoho,kdo ma praktickou zkusenost,presto dekuji
Já teda nikdy takové víno nedělala, ale podívala jsem se internet. Je to jeden litr bílého vína 10 stonků petržele a ten med. nikde nepíší o žádné dodatečné konzervaci pomocí tvrdého alkoholu. Ale podle mne to zkvasí. Já vím že jste naštvaná, protože to tady nikdo nedělá a neumí poradit. Ale přesto Vám doporučím najít nějaký jiný přípravek k posílení srdce za pomoci bylinek. Tohle se mi opravdu vůbec nezdá. Víte, on dneska na internet napíše kdekdo cokoliv a vůbec to nemusí být účinné, dokonce to může být i škodlivé. Té petržele je tam strašně málo, litr vína s medem a ještě uvařené, to mi prostě nesedí. Četla jsem ten recept od té paní Hild..., jméno jsem si nezapamatovala, ale vůbec není jisté že ta paní existovala. To, že to někdo sepsal a dal na internet ještě vůbec neznamená že to tak je. Nechci Vás popouzet, věřte mi to, ale pokud se chcete řídit tímto receptem, tak to musíte udělat podle jejího návodu. Asi jste to zkusila a ono se Vám to zkazilo. A já se tomu vůbec nedivím. Podle mne si ten recept někdo vycucal z prstu. Omlouvám se.
Všude koluje jeden a ten samý recept. Radí aby se vypařené sklenice důkladně vypláchly tvrdým alkoholem. Třeba vodkou. A pak teprve přelít ten nápoj. Tak to zkuste.
Dík!Jste skvělá!O tomto receptu běžel v TV dokument,je skutečně čerpán z receptů abatyše Hildegardy.Prodává se dokonce už i hotové petrželové víno z Rakouska pod názvem Meluvin dle tohoto receptu,ale chtěla jsem to vyrobit doma.Recept je i v knihách Marie Treben atd.Dík!
Já si myslím, ale jen myslím, že by mělo fungovat všechno to, co pro víno, které při skladování "pokazí" vzduch. Jednou jsem slyšela dovozce vína a s úspěchem jsem vyzkoušela: Víno jsem přelila do čisté pet lahve a tu pak zdeformovala tak, abych vytlačila všechen vzduch, aby nezůstala hladina a zašroubovala. V ledničce by to určitě mělo fungovat na všechno, co by mohlo zkysnout, zoctovatět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.