Nejste přihlášen/a.
Musí se před pečením krůtích části stehen,mám jen ty spodní části říkame tomu držátka, odstranit z masa ty tenounké kostičky nebo se při pečení rozpečou a není poznát že tam byly.Posledně jsem je tahala z masa před tepelnou úpravou kleštíčkama a byla to fuška, nevím jestli jsem to nedělala třeba zbytečně.Děkují za radu.
Kromě krůty má tyto drobné šlachy, končící tenkými kostičkami, ve stehýnkých i bažant. V každém stehně sedm!
Ze syrového masa to odstranit nelze. Dělám to tak, že maso asi zpoloviny popeču. Ne úplně doměkka, byla by z toho řezanka a na talíři by to nevypadalo pěkně. Potom naříznu dokola kůžičku kolem hlavní kosti a postupně za ty konce kůstek ty šlachy vytahám. Není to těžká práce, jde to dobře. Maso po vytahání šlach dopeču.
Jinak to nevadí, když to jíme jako rodina. Ale pokud přijde třeba návštěva, není dobré, aby se hrabala v talíři a preparovala. A tak jsem se to časem naučila vyndávat i pro rodinu. Možná i proto, že manžel nerad obírá, ale raději zakrajuje do samotného masa. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.