Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,neznáte náhodou recept na vdolky pařené mlékem s mákem a povidly?Dělávala je moje babička,když jsem byla malá,moc mi chutnaly,ale já je neumím.Babičky už se bohužel zeptat nemůžu.Díky moc,zdraví Vás žížala,hezký den.
Hezký den žížalo, nešlo by využít něco z tohoto receptu na pařené vdolky?
Pařené vdolky se sirupem a ořechyRecepty » Z kynutého těsta
27.4.2008
Potřebujeme:
500 g polohrubé mouky, sůl, 25 g droždí, 60 g tuku, 80 g moučkového cukru, 2 žloutky, cca 3,5 dl mléka; Na polití: 2,5 dl mléka, 40 g másla, 2-3 lžíce řepného sirupu, ořechy na posypání.
Jak na to:
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme dobře vykynout. Potom je vyválíme na plát o síle 2 cm, formičkou ve tvaru šišky vykrojíme vdolky, vložíme je na vymaštěný plech a dáme ještě kynout. Vykynulé vdolky trochu stlačíme a v dobře vyhřáté troubě upečeme z obou stran. Potom je dáme do mísy, zalijeme vřelým mlékem promíchaným s rozpuštěným máslem a řepným sirupem, opatrně promícháme a posypeme pomletými ořechy.
Příprava řepného sirupu:
Cukrovou řepu dobře očistíme, umyjeme a oloupeme. Potom ji nakrájíme na plátky, dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Vodu přiléváme podle potřeby. Když je řepa uvařená, vodu scedíme, řepu postupně vymačkáme přes plátno a všechnu vodu, kterou takto získáme, přidáme ke scezené vodě. potom směs uvaříme do husta.
Poznámka:
Z 10 kg cukrové řepy získáme 1 až 1,25 l sirupu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.