Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co do hrnce

Od: angel* odpovědí: 25 změna:

Co dat do jednoho hrnce, abych si uvaril neco dobreho, masiteho, pikantniho, aby to nebylo slozite a vyslo to na vic porci, potom v lednicce aspon na dva dny. Dekuji za napady.

 

 

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x

Udělejte guláš, jak radí ostatní a ve druhém hrnci uvařte kyselé zelí. Po uvaření zelí slijte a zelí s gulášem smíchejte. Když budete mít doma smetanu, tak zjemněte smetanou. Segedýnský se dá jíst nejen s knedlíkem, ale i s chlebem. A bude toho plný hrnec.


doplněno 23.03.17 15:33:

Nasbírejte si krabičky, do kterých vám zabalí v sámošce salát. Když už máte dost, stále jíst to čeho bylo hodně, dejte do krabičky a na mrazák. Někdy se to bude hodit. Většina z nás, co jsme doma sami, vaříme 3 porce. Na dnes, na zítra s jinou přílohou a třetí do krabičky na mrazák. Tak se dá zamrazit úplně všechno. Polívky, hotovky, knedlíky (ty je dobré nakrájet a pak ubrat jen kolik potřebuji), buchty, cukroví, chleba (také nakrájet). Omáčky, ale ty se musí po rozmrazení převařit a rozmíchat.

Zahuštujte nejlépe hladkou moukou, rozmíchanou v trošce vody nebo smetany, záklechtkou. A nechejte provařit, dokud se moučná chut a vůně nevyvaří.

angel*

To zeli je dobry napad, zkusim zitra, dnes uz mam desnej hlad a skoro hotovo, jen vaham s tim zahustenim, co je lepsi, mam jen mouku nebo krupice? Voni to tak, ze uz slinim


doplněno 23.03.17 12:34:

Tak jsem zahustil s krupici a je to ok., pochutnal jsem si a zbyly jeste nejmin 4 porce do lednicky. Ted si jdu dat šlofika a potom dobry kafe

prazskejpepik*

jen mimo soutěž. proč zelí na segedín vařit zvlášt? Vám chutná s chlebem? co třeba vařené brambory?

Pepíku, proč zelí vařit zvlášt? Vařila to tak moje babička, vařila to tak moje maminka i tchýně. Ony věděly proč. Já se domnívám, že co se vaří s kyselým zelím, to ztvrdne. I brambory do zelňačky se vaří zvlášt. To zelí se vaří ve větším množství vody a pak se slije. Buď se část vody použije nebo vylije.

Maso dělávám pokaždé jinak. Bůček upeču s cibulí, česnekem a kmínem. Pak nakrájím. Plecko buď upeču, ale raději uvařím v papiňáku jako guláš. Hovězí udělám jako guláš. Tak si maso zachová svou chut i vůni. A až pak se zelím smíchám. Nedávám papriku, ale rajský protlak a se smetanou, do které jsem rozmíchala hladkou mouku. Mám to tak nejraději.

S chlebem jsem navrhovala proto, že si myslím, že se tazatel nechce zdržovat škrábáním a vařením brambor. Ale pivečko je nutností.

prazskejpepik*

u mě je to vše jinak

 

ladinpraha*

3x
Guláš.
doplněno 23.03.17 09:29:

V jednoduchosti je síla. Sádlo, cibule, maso, dle chuti paprika a gulášové koření. Jde tam dát i grilovací. trochu zahustím německou tmavou jíškou, ta tomu nedá žádnou pachut, ale výbornou konzistenci. Jsem schopný ho jíst 3x denně a pokaždé jinak. Knedlík, chleba, rohlík, těstoviny, rýže ...

angel*

No nejakej gulas to bude urcite, ale co vsechno smichat, aby to chutnalo lip nez z konzervy

 

culdabulda1*

2x

maso (uzené maso, šunku, párky, bavorskou sekanou ...), zeleninu, koření, brambory (rýži, těstoviny) - ale při vaření postupuju tak, že suroviny do hrnce přidávám postupně tak, aby se nerozvařily.

Jako základ často ráda používám mleté maso + cibule + koření. Pak postupně přidám zeleninu (mrkev, hrášek, kapustičky, květák, atd... ). Nakonec vmíchám rýži, brambory, těstoviny - ty si ale raději uvařím zvlášt, aby se nerozvařily. Ale myslím že to jde i dohromady, pokud tam tyto přílohy přidám jako poslední. Zatím jsem to nezkoušela.

Do jednoho hrnce lze vlastně naházet cokoliv, jenom to chce umět dobře zkombinovat a nerozvařit.


doplněno 23.03.17 10:00:

- já ten základ vlastně nevařím - ale jak říká "ládin" - spíše osmahnu s tou cibulí na sádle, nebo i na oleji, pak teprve pokračuju - ale s vodou (vývarem) opatrně! - vždycky jenom podleju, aby se to nepřipálilo.

angel*

Ta jo jdu na to, mam mlete maso, tak to vyzkousim, ladin me taky inspiroval s tim grilovacim korenim, mam ho pytlik z Lidlu - dat na cibuli vsechno nebo setrit?, jo a zalit vodou nebo vyvarem z kostky? Vyvar z toho masa by nestacil? Jak dlouho to mlete maso varit? Vivat vareni online !

Andělíčku,

nezapomeň na to,že se dává stejný poměr cibule a masa.

To je potom gulášek

angel*

Jak s vodou opatrne, kdyz chci mit plny hrnec


doplněno 23.03.17 10:36:

Kdyz delaji treba v hospode kotel gulase, tak davaji urcite nekolik litru vody. Ja bych dal tak dva litry vody/vyvaru.

culdabulda1*

- když chcete mít plný hrnec - lze i tak ! - záleží jen na Vás - ostatně - čím častěji budete "trénovat" , tím více se budete zdokonalovat ! - jeden omyl nic neznamená.

Ale to maso bych stejně nejdříve osmažila na tuku a s cibulkou. Můžete si na to pak "hodit" i vajíčko a baštit s chlebem, nebo přidat papriky a rajčata a udělat lečo. Prostě "cokoliv chcete" ! - jak se říká v reklamě na Poštovní půjčku !

ladinpraha*

Z mletého to nebude guláš. A co v tom bude ke kousání? Pojal bych to jinak a nacpal tam brambory, salám, papriky, rajčata ...

angel*

No dam tam jeste kureci jatra, nejaky spekacky, opecu to s masem na te cibuli a pridam tam jeste fazole z konzervy, nejake papriky, brambory, pridam vodu a budu to varit jen tak 20 minut, to by mohlo stacit ne? Zahustit bych mohl moukou nebo krupici, nic jineho zrovna nemam

pb®

Z mletého bych udělala kotel gulášové polévky, sekanou nebo karbanátky.

 


2x
Zapečené brambory v tlakáči. Cibulku zesklovatět, přidat nakrájené brambory, sůl, pepř, česnek - prostě koření dle chuti, přidat másla. K tomu nakrájet uzené, či jiné maso(šunka, párek). Zavřít a až syčí vařit cca 5 minut a nechat dojít. Vařit na střední výkon. Pokud to správně vychytáš, spodek je jakoby zapečený, ale ne spálený. Chutná jako z trouby, jen bez kůrky pochopitelně.
angel*

Diky vsem za recepty do jednoho hrnce, rychle a jednoduche vitam, piste dalsi co si vzpomenete, bude na vyber Libore, ten "tlakáč" se chystam koupit, hlavne kvuli rychlosti pripravy masa aj.casove narocnejsi potravy, pouzivas-li ho casto a mas vychytane recepty tak jeste pridej. Dava se tam i voda? Nebo se to v nem jen dusi?


doplněno 25.03.17 08:46:

Kde je reklama? Jak jsem se zminil, ze chci kupovat tlakac, ocekaval jsem tady reklamu s nabidkou papinaku a ono nic ! Reklama zaspala ! Neni nic na vyber? Treba jeste vyskoci nez se vypravim na nakup!

Ja se drzim KOLIMAXe.

 

lidus*

0x

Cibule, mleté maso, fazole v čili omáčce nebo podle chuti v tomatu -jednoduché, rychlé dobré.

 


0x

Jedna rada pro příště, až budete mít chut na něco jiného. - dělala jsem včera. Rychlé a snadné. Stačí 1 hrnec, prkénko, nůž a vařečka.

Balení /500 g/ kuřecích prsou či stehenních řízků /bez kostí a kůže/. Pokrájet na menší kousky, nudličky, osmažit prudce na másle, opepřit. Přidat na kolečka nakrájený pórek, na plátky nakrájené asi 4 žampióny. Nechat dusit. Když zelenina změkne, přidat rozdrobený větší kus plísňáku /Nivy/, zalít sladkou smetanou a nechat dál dusit, až se sýr rozpustí. Míchat, aby se nepřichytilo. Nakonec podle chuti opatrně dosolit, plísňák je hodně slaný, tak pozor na to.

Jako příloha: brambory vařené či opečené, hranolky, kdo je opravdu gurmán, usmaží si malé bramboráčky. Obloha z čerstvé zeleniny, dresink, nejlépe česnekový. Je to pak koncert chutí. Jaga.

Jago, přesně takhle to dělá druhá babička. Jen tu směs pak vmíchá do uvařených těstovin, zalije smetanou a dá zapéci. Dobrota!

 

 

hoststary*

0x

Kdo viděl film Soukromá vichřice si asi vzpomene na scénku jak se muž (pan Somr) ptá co bude k jídlu a odpověď je Buřtguláš. Když je něco stále a stále, zevšední i sebevětší lahůdka. Ale jestli máte dobré špekaté a masité buřty, sníte to najednou a na druhý den nazbyda.

Druhá věc je uchovávání potravin na další den. Čím déle uchovávané, tím větší pravděpodobnost pomnožení mikroorganismů, které mohou způsobit bolení břicha nebo přinejmenším průjem. Rozleželý gulášek je nejlepší druhý den, ale předisy EU asi vědí, proč se musí jídlo do několika hodin po uvaření sníst nebo vyhodit.

 

nikdo*

0x

Koukněte sem.

 

fram

0x

Jestli to má být levná lidovka, tak jednoznačně BUŘTGULÁŠ. Začíná se osmažením nakrájené cibule a třeba i papriky, pak se vaří nakrájené brambory, buřty či špekáčky, koření se hojně: pepř, majoránka, paprika,...chili (?), zahustí se třeba pohankou. Právě uleželý je nejlepší, takže s hrncem do lednice. Nebo zavřít do sklenic 1kg od zelí, okurek...ještě horké a do mrazáku pro delší uchování.


doplněno 30.03.17 10:55:

Mimo hrnec: Naklepaný na tenko, prosolený a prooregánovaný vepřový řízek uležet do lednice a pak smažit dále normálně obalený.

 


0x

Tohle sice není do plného hrnce, ale je to bezva. V poslední době na tom "ujíždím". Nakrájet brambory a vysypat je na útěrku, osušit, nesolit. Buď pečící papír nebo piroutkou přetřít plech olejem. V troubě na nějakých 40 min na 180ºC. Na hluboký talíř nastrouhat česnek, sůl, kousek másla vylepší. Brambory nasypat a promíchat. Hrnek nějakého prcmáslí a paráda!

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]