Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.
Poprvé jsem dělal "činu" s plátky bambusu.Je to hořké, dá se to prý napravit cukrem. Nicméně, jak jsem tak procházel internetem, zjistil jsem, že v bambusu se nachází kyanid, který je původcem hořké chuti. Co s tím teď? Mám ten bambus raději více povařit? Jsou to plátky z konzervy. Díky předem za odpovědi.
Zdravím. Napadá mě jediná věc. Do jídla asiaté dávají konce bambusových výhonků, ale jen ty nejmladší, které jsou ještě pod zemí a úplné světlounké a křehoučké. Čím jsou výhonky starší, nebo delší kus - ne jen konečky, nebo nedej bože již vykukují nad zem, tím více dostávají hořkou příchut. Tak bych řekla, že vaše konzerva byla plná již starších výhonků. Zda příchut ztratí vařením či cukrem, těžko říct. Musíte vyzkoušet. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.