Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Uzene kosti

Od: sojka1 odpovědí: 12 změna:

Dobry den, mam doma uzene uvarene kosti, jsou tak na obrani. Doma jsme je jedli s bramborovou kasi, ale ja bych z nich chtela udelat i neco jineho, jenze me nic nenapada. Ma nekdo napad co by se z nich dalo udelat?

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

nikdo*

1x

Plněné bramborové knedlíky s cibulkou a kysaným zelím, halušky s uzeným, možná by to z nouze šlo i k čočce, pod smažená vajíčka,

 


1x

Dobrý den, krom už zmíněných jídel, použiji vývar z uzených kostí na bílou zelňačku s bramborem a

obrané maso vložím do polévky. S chlebem super večeře. Jde z toho i klasická červená zelňačka.

Někdy použiju vývar třeba na česnečku a obrané maso přidám do halušek, taky dobrota

 


1x

Dobrý den. Fleky s uzeným, nebo doporučím nádivku. Ta je dobrá kdykoliv (nejen na Velikonoce).

Žemli nebo rohlíky zvlhčím vývarem z uzeného, přidám obrané uzené maso a to co zrovna je - kopřivy, nasekaná petrželka- může být i sušená, nebo dám libeček, sůl, pepř. V trošce mléka rozkvedlám 3-4 vejce, přidám k žemli a vše promíchám. Pak upeču v zapékací míse. Ochutit lze tím co má kdo rád. Nádivku s uzeným dělám během roku několikrát a máme ji rádi jak teplou tak studenou.

 


0x
Zapékané těstoviny

 

cesmina*

0x

Francouzské brambory .

 


0x

Právě dnes jsem obírala uzené kosti a maso pomlela do kapustových karbanátků. Jsou bezvadné. Jaga.


doplněno 23.02.17 15:48:

Uzené maso pomelu a přidávám i do domácí sekané. Pěkně to sekanou ovoní.

 


0x

Pomazánka:

200-300 g masa z uzených žeber
1 pomazánkové máslo
1 cibule
2-3 stroužky česneku
lžíce hořčice
lžíce tatarky
sůl
pepř

Na masovém mlýnku umeleme maso spolu s cibulí a česnekem.
V míse umícháme masovou směs společně s pomazánkovým máslem, lžíci hořčice a tatarky.
Dochutíme solí, pepřem.

 


0x

Já dojedla předvčerem bramborové knedlíky plněné uzeným obraným ze žeber a bezva zelíčko. Bramborové knedlíky neprožívám. Včera uvařené brambory nastrouhám na malých slzičkách a zvážím. Polovinu váhy brambor přidám hrubou mouku a vejce. A zpracuji. Solím jen vodu při vaření. S těstem se nesmí otálet, řídne. Postavim vodu na plyn dřív než začnu vyrábět knedlíky z těsta. To tak výjde akorát. Do vody sázím v jedné vrstvě a až vyplavou, plamen ztlumim a vařim na mírném plameni ještě 7 minut.

liska*

Ani není třeba vážit, když je těsto, jako plastelína, tak z toho bude knedlík. Vařit podle velikosti šišky, odhadem 20 min. Je lepší dělat malé šulky, jsou dřív.

 

hahanaj*

0x

šunkofleky

 


0x

I do leča místo točeňáku...

 


0x

Vyvařit ve fazolové polévce,nejlépe z těch velkých fazolí -becoků a maso pak ještě obrat a nakrájet do té polévky,to je dobrota!

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]