Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, může mi prosím někdo vysvětlit jaký je rozdíl mezi vepřovým krkem a vepřovou krkovicí?
ono na něm taky není moc kvalitní maso. Nebo aspoň mně tak připadá. Je dobrý třeba do jitrnic, tlačenky atd.
Ono se to má s krkovicí stejně jako s kozačkama. Stejně zavádějící názvy
Lukas. Krkovice je pěkný kousek masa, tak akorát prorostlého. Hodí se na řízečky. nebo ho jen tak prohnat omastkem s trochou koření a soli. Krk (lalok) je takový "ošklivý" maso. Je dost tučný, libové maso není tak kvalitní. Hodí se na ovar a zabíječkové pochoutky.
sebodko ...já myslím, že pravdu jsem měla
Krkovice
Je tvořena krkem a přední částí hrudních obratlů. Má dlouhé, nepříliš silné svaly, mezi nimiž se ukládá tuk. Když ji pečeme, vyškvaří se hodně tuku, takže ztrácí na objemu. Hodí se ke smažení, uzení nebo do masných výrobků.
až půjdu k řezníkovi zeptám se
Ono u toho prasátka je to těžké. Hlavička je posazená na obtlouslém tělíčku, že vlastně krku nevidět.
Nejblíže je opravdu krkovička. Lalok je vlastně podbradek. Lalok je bez kosti. U krku a tedy krkovičky bychom kost nalezli.
Krční část - krkovička, nebo krkovice je krční část vepřové půlky až po 4. hrudní obratel, který patří k pečeni. Celé krkovici se říká karé. Půlka krkovice má krční obratle a půlku hrudních obratlů s příslušnými částmi žeber.
Pohanko, máte pravdu, až na to, že karé se neříká krkovici, ale kotletě neboli pečeni.
Jinak prase krk vlastně nemá. Hlava, pak hned krkovice a dole ten tlustý lalok. Jak pěkně zobrazil Wampík.
Ten lalok /nebo se říká také podkrčí/ jsem kupovala, společně s vepřovou hlavou, když jsem si doma dělala domácí prdelačku a prejt. Do prejtu se hodil, pěkně ho promastil. Kromě zužitkování při zabíjačce je vlastně jinak na nic. Přesto ho občas v řeznictví vídám. Zajímalo by mě, na co ještě ho lidé mohou kupovat. Na pečení by to nešlo. I když mám ráda prorostlé, tohle je opravdu moc. Jaga.
Krk, lidově řečeno, skoro mazlivě, krkovička. Ta je sezhora krku, kolem páteře. Lalok je podbradek, podhrdlí. A prodává se s hlavou. Už to není kvalitní maso. Je to tuk.
Marcelko, táta měl podbradek velice rád. Uvařil ho, nastrouhal křen, hořčici a otevřel pivo. Maminka mu ukrojila čerstvého chleba a posunula ho na desečce k němu. Táta si krájel, pepřil, solil a nabíral toho křenu a hořčice a velice si liboval! Dokonce někdy nahlas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.