Nejste přihlášen/a.
Nebere někdo z Vás calcium cholecalciferol, vigantol a k tomu osagrand.Nemáte někdo zkušenosti, zda je potřeba brát k vápníku i osagrand a nemáte s tím problémy?,
Na kombinace se ptej v lékárně. JINAK: Místo vápníku ber D vitamin! Prodává se např. jako Omega 3, 1000mg. Vápníku máme v potravě dost, vždyt kravské mléko ho má 10x víc, jak mateřské. Je nejen v mléčných výrobcích, ale i ořeších, zelenině / květák, kedlubny, luštěniny/ cereáliích, sušených plodech. Vápník se ale uplatní jedině,když máme dost D vitaminu, přiměřeně i hořčíku a ještě musíme chodit na slunko. Aspoň hodinu denně. Co je také dobré vědět, že k ukládání do kostí je třeba pohyb, tělo musí mít důvod ukládat vápník,kde je třeba. Dlouho ležícím pacientům řídnou kosti podle zákona : funkce tvoří orgán. Lidi, co berou vápník bezmyšlenkovitě, že jako budou mít tvrdší kosti, dělají chybu. Ten vápník, co se neukládá v kostech a zubech pomocí D vitaminu, koluje v krvi, zůstává na stěnách cév a zhoršuje jejich pružnost. Když není dostatek hořčíku, tak vápník spolupůsobí při vzniku ledvin. kamenů.
To jste na omylu, vápnáku není nikdy dost a řada potravin zabraňuje jeho vstřebávání, např. špenát, sluníčko taky nestačí,ptala sjem se paní doktorky, zda mám v létě omezit caltrate ,plus a vigantol, že jsem hodně na slunci, ale nedoporučila to. Ale zároveň máte pravdu, že brát váponík bez vigantolu prakticky nemá cenu. Ale tovšechno platí jen pro lidi s prokázanou osteoporozou, jinak skutečně nemá cenu tyto vitaminy brát
A pročpak se mi asi při každé kontrole paní doktorka ptá, zda jím dost tvaroh, tvrdý sýr a j? Ráda bych četla odpověď.
Jelikož živočišná strava je kyselinotvorná a obsah vápníku v mléce a mléčných výrobcích nestačí ani na to, aby tu kyselost co způsobil, nestačí na srovnání pH vnitřního prostředí. Proto se na srovnání pH musí použít další vápník uložený v těle.
Je blbost na jedné straně pojídat kyselinotvornou stravu a na straně druhé, do sebe cpát sodu nebo další tablety s hořčíkem, vápníkem a vitamínem D na srovnání tohoto deficitu. Za další vstřebatelnost tablet je mizivá, bez účinku, protože k tomu chybí ty potřebné enzymy...
A další fakt je, že mléko, mléčné výrobky jsou pasterizované a jakákoliv tepelně upravená strava ničí organický vápník, ten se stane anorganickým, který je pro organismus nevyužitelný, je to pro něj cizorodá látka, se kterým si tělo neumí poradit, proto se nemůže ani zabudovat do kostí nebo zubů. Naopak způsobuje kornatění tepen, křečové žíly nebo hemeroidy, kromě dalšího.
Proto je třeba se zaměřit na syrovou rostlinnou stravu, která poskytne vše v organické formě, včetně potřebných vitamínů a trávících enzymů.
Jinak doktor léčí, ale nevyléčí. Kdyby vyléčil všechny své pacienty, byl by sám proti sobě.
K vápníku je nutné brát vitamín D. Jednu dobu jsem užíval Calcichew, protože aby to doplňování vápníku mělo nějaký efekt, tak je potřeba brát denně alespoň dávku 500mg. To už je ale zase na zvážení a předpis lékařem, jestli je potřeba vápník doplňovat. U malých dávek, které se běžně volně prodávají mi bylo řečeno, že to v podstatě nemá výraznější efekt.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.