Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máme doma šuplíkový mrazáček 133l a potřebujeme koupit větší, tedy objem 250l a výšše. S manželkou uvažujeme zda pultový či šuplíkový. Já se domnívám, že šuplíkový je praktičtější, manželka se přiklání k pultovému. Poradíte, který je na základě vašich zkušeností lepší, usnadní nám to rozhodování. Poradíte značku, případně objem? Díky moc
Dobrý den Markusi. Jaký mrazák, šuplíkový, nebo pultový? To záleží, zda máte dost místa, kde pultový mrazák může stát, aniž by překážel. Šuplíkový mrazák, máme na hotová jídla, zeleninu a vše co je potřeba na běžný den. Je to dost omezující, rozměrově, prostorou šuplíku. Pultový mrazák máme s tepelnou ochranou, 2 metry dlouhý, 1 metr hluboký, 4 závěsné košíky. Hledání věcí není, díky košíkům se věci roztřídí. Ve velkém mrazáku je více místa a nemusí se věci tak pečlivě balit, dle rozměru, zda se to tam vejde, nebo ne. Zmrazení masa, ovoce, hub, je to rychlovka, dá se to na tác zmrazit, pak jen nabalí a zavaří. Nám vyhovuje pultový mrazák.
Zajímavý u plnýho pultovýho mrazáku je, že samozřejmě to co potřebuju je až úplně dole. Takže půlku věcí vyházet, najít to co potřebuju, to vyndat a pak zbytek narovnat zpátky. A tady holt nefunguje základní fyzikální poučka o zachování hmoty. Věcí se z mrazáku ubere a stejně ten zbytek se zpátky už nevejde. Záleží na místě kde má mrazák být, ale asi bych šel osobně do šuplíkovýho Electroluxu.
Mám oba dva. Dnes už pultáky mají vestavěné koše a nebo se dají dokoupit nebo udělat a nemusíte půl hoďky hledat potravinu. Já mám radši pulták, více se tam vleze. Pulták mám starší, dva koše jsem dokoupila, ty jsou zavěšeny na kantu mrazáku, takže lze s nimi pohybovat. Spodek mrazničky jsem rozdělila plotnou polystirenu na tři díly a nemá to chybu
Šuplíkový mrazák nevyužívám na maso nebot třeba drůbež se nedá narovnat do komínků, ale používám ho na zeleninu a takové věci, které mají pravidelný tvar.
šuplíkový je praktičtější a zabere daleko míň místa, je ale dražší. Pultový se hodí, když se chcete zchladit a něco hledáte třeab až naspodu. Zabere víc místa a nic si na něj nepoložíte, tedy pokud to nechcete neustále předělávat sem a zase zpátky. Takže je to na vás - kompromis mezi praktičností a cenou.
Já se jednoznačně přikláním k šuplíkovému. V pultovém všechno narovnáte a jak jdete pro něco co je trošku dole, tak se Vám komínky zhroutí a musíte rovnat. V šuplících si dáte všechno jak má být. Maso zvlášt, zeleninu, polotovary, pečivo do úschovy. Je to moje letitá zkušenost kdy jsem muže po 10ti letech přesvědčila, že mražák vyměníme. Navíc když šuplíkový rozmrazuji (většinou v zimě), tak vezmu šuplíky a dám je na mráz na terasu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.