Nejste přihlášen/a.
Co vše se dá dělat s domácí pekárnou? Mají všechny pekárny stejné funkce? Jakou by jste si koupili vy? Chtěla bych si jí koupit. Děkuji za odpovědi.
V pekárně se obvykle peče chleba. Ale u nás se hlavně využívá pro přípravu těsta, které se pak upeče v troubě. Housky, buchty, prostě hlavně kynuté těsto bez práce. Některé pekárny umí i udělat marmeládu nebo jogurt, ale to jsme nikdy nezkoumali. Co se týče velikosti, já bych volil pekárnu, která umí cca 1500 gramů. Ideální je se dvěma nádobami, jedna velká a jedna dvojitá. Tam můžeš upéci 2 druhy chleba najednou. Tyto větší pekárny mají dva míchací háky. Některé mají háky sklopné, takže se chleba po upečení lépe vyklopí. Dal bych si pozor na materiál háků, někde jsou kovové, někde plastové. Pekáren s těmito parametry není na trhu moc, takže se porozhlídni na netu a vybírej. ETA ji dělá taky - ETA 2147 a ETA 1147. Ta druhá je cca o 1000,- levnější, zřejmě nějaký typ pro obchodní řetězce, bude o něco ošizená. Psal jsem dotaz na ETU, ale nenamáhali se odpovědět. Mám podezření, že to ETA prodává pod svým štítkem pekárnu jiné firmy, protože jsem úplně stejnou pekárnu viděl pod jinou značkou. Tak hledej a zkoumej, já teď taky hledám, protože ta naše po 6-ti letech zřejmě dosluhuje.
doplněno 29.07.11 18:30:Pro inspiraci domaci-pekarny.heureka.cz/...
Slušnou tradici ve výrobě pekáren má Bielmeier bielmeier.cz/...
Děkuji za rady. Pekárnu bych chtěla hlavně na vymíchání těsta, protože moje bolavá pravá ruka si s tím hnětením už tak neporadí. Výběr na internetě je veliký, mám z čeho vybírat. Určitě si vyberu s dvěma háky. Četla jsem zatím pár nabídek. Háky - uvedeno - černé s nepřilnavým povrchem - jsou asi plastové? Mám blízko prodejnu ETA, tak tam nakouknu a nechám si vybranou pekárnu ukázat.
Já jsem si moc pekárnu přála. Upřímně jsem tak líná, že jsem v ní pekla asi 3x. Mám dobrou, dvouhákovou, všechno teflonové. ETA Siesta myslím. Na to že stála 2,5 tisíce, stojí zase zabalená ve skříni.
Já myslel, že známkou přílišné lenosti je používat pekárnu
Já mám pekárnu asi 16let, nádoba má už místy sedřený teflon na plech, zkoušel jsem všemožné recepty a většinou jsme si všichni mnohem víc pochutnali než nad čímkoliv kupovaným at už to byl bílý nebo černý chleba, nebo sladká buchta s rozinkami, to vše na milion způsobů
Pekárna umí dobrý makovec.
3 hrníčky polohrubé mouky, 1 hrníček mléka, 2 vejce, 1 hrníček mletého máku, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 hrníček krystalového cukru. Dát do pekárny napřed mléko a vejce a pak ty sypké materiály, aby se nic nepřilepilo na stěny. Pak dát program TĚSTO a po skončení tohoto programu dát program PEČENÍ s prodloužeím na 1 hod 30 min.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.