Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příjem signálu T2

Od: joguba odpovědí: 3 změna:

Na chatě přijímám signál z vysílače Cukrák a naladím programy ČT,Nova,Barrandov ,ale žádné programy Primy. Mám anténu síto se zesilovačem a signál je slabší (síla signálu je asi 36 a kvalita 100%) ,ale celkem to ještě bez problémů hraje.Proto mě udivuje,že nemohu zachytit programy Primy. Pomohla by směrová anténa? Díky za radu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*

0x

Jak tvrdí české radiokomunikace,pokrytí signálu má v ČR zajištěn dostatečný signál až 99 % obyvatel.Jsou však místa ve stínu ,kam se signál nedostane.Televizní digi signál se šíří podobně jako telefonní-.Pokud je vysílačem vysílána programová složka v rozsahu DVBT-2,pak zastoupení všech základních programů je v daném vysílači obsaženo .Přijímám dostatečný signál jen na náhradní anténu.Zesilovat signál je spíše na škodu,.Spíše pomůže jiné umístění antény.Protože byl přeladění Cukráku - obou multiplexů ČR a jednoho ČT provedeno už 31 ledna,pak by asi mohl být signál k dispozici.Směrová anténa musí být nastavena přesně ve směru,prutová přijímá ze všech směrů.

JABRAKA

0x

Napište, na kterých číslech kanálů chytáte Novu a Barrandov.

0x

Já mám ještě postaru dvě antény ze dvou vysílačů. V době, kdy Praděd vysílal ČT a Kojál Novu a Primu se to dnes hodí, že mám větší výběr kanálů a při výpadku vysílače nejsem odříznut od programů a jedu na druhý vysílač. Akorát mám v tv většinu programů 2x.

Napište, které kanály chytáte. Anténu mějte co nejvýše umístěnou. Předzesilovaž v anténě je na škodu a lepší je tam mít pouze symetrizační člen. Už k vůli nesmrtelnosti antény. Pokud není anténa snadno dostupná, tak předzesilovaž v ní ve vlhku časem vyhnije. Lepší je mít zesilovač až u rozbočovače a nebo někde dostupný pod střechou a oddělit DC blockem, aby napětí nešlo do antény se členem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]