Nejste přihlášen/a.
Při uvedení do provozu sporáku - vyhřívání trouby na 250°C op dobu 30 minut - se začal kuchyní šířit zápach, jako by se někde něco pálilo (asi jako zápach spálené gumy). Současně došlo k zahřátí (možná přehřátí) celé trouby - chladná zůstala defacto pouze sklokeramika, vše ostatní na spotřebiči (vnější "obálka", knoflíky, apod.) byly dost zahřáté. Mohl by mi někdo poradit co s tím mohu dělat, zda je to normální či se mám obrátit na servis?
Předem děkuji za reakce
Nová trouba se při prvním použití takzvaně vypálí, nové materiály poprvé projdou vyšší teplotou, při tom se uvolňují i různé zápachy. Proto je doporučeno první pečení provést "naprázdno", bez potravin. Pokud jste postupoval(a) podle návodu, neměla by se situace se zápachem už příště opakovat. To, že se aporák při použití trouby ohřeje je běžné, žádná trouba není 100%ně tepelně izolovaná...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.