Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DVB-T a DVB-T2

Od: modrysafran* odpovědí: 2 změna:

Mám následující problém, k Vánocům jsem dostal TV Samsung (řada 5300), která jako skoro všechny současné TV neumí DVB-T2 ale jen DVB-T.

Těsně po Vánocích 2012 jsem koukal v HD rozlišení na ČT1 a Novu. Později ČT1 zmizela. Aktuálně mám v HD pouze Novu. V Plzni by údajně měl vysílat MUX 7 s kanály v HD ČT1, ČT2 a ČT Sport (uvedené mi TV detekuje, ale LCD je černý tedy nevidím nic.) Na dotaz kde se (byt zkušebně vysílá v DVB-T2 jsem dostal z Prahy z TV oficiální odpověď, že aktuálně nikde a že na zmíněné 3 programy v MUX 7 bych potřeboval další anténu otočenou zhruba o 180 st. (Moje poloha, poloha vysílače MP7 a poloha vysílače Krašov tomu odpovídá.) Je tedy pravda, že nikdo nevysílá v DVB-T2? A nemožnost příjmu MUX7 je způsoben jiným směrováním antén?

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®

0x

poloha antény, pokud je směrová je zásadní. Směrová anténa nepřijímá odzadu. Vem kabel stáhni 1/2m horní izolace, pak přetáhni punčošku stíněn zpět přes horní izolaci. Tím si vytvoříš náhradní pokojovou anténu. na druhýkonec kabelu dej konektor a zapoj do TV.

Zkus znovu naladit kanály. Jo a pokud to umí uložit pžedchozí naladění tak si to ulož na flešku.

0x

Test DVB-T2 byl ukonce viz. radiokomunikace.cz/... .
RS7 bys moch naladit na Klinovci viz http://dtv.ctu.cz/ , smer by mohl odpovidat soucasnemu.
Jinak asi digizone.cz/... .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma DVB-T2

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]