Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Trvanlivost chleba

Od: grem odpovědí: 14 změna:

Koupil jsem si dnes baleny krajeny chleba s trvanlivosti do 30.12...myslite ze by mohl vydrzet bez ujmy i do 1.1.?

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

raadek*

3x
Vydrží, ale čerstvější bude, když ho dáte do mrazáku. R.

 

lidka*

2x

Já mám vyzkoušeno, že nejlépe uchovám chleba v chlebníku a v bavlněné utěrce ( našila jsem si jich pár z vyřazeného ložního prádla) a ty denně měním. Je zajímavé, co vlhkosti utěrka za ten den nabere. Chleba (nekrájený) mi bez plesnivění vydrží v pohodě v létě i v zimě 4 až 5 dní.

 

alf*

1x

myslím, že ano. Také jím chleba koupený 23.12. Od té doby jsme do obchodu nevyrazili. Koukám, měl vyraženo 27.12. a ještě musí posloužit zítra.

Co mrazák, není k dispozici?

 

jita*

1x

já dávám chleba do mrazáku když ho mám víc a vyndavám podle potřeby,

 

kolikula

0x

Rozlišujte datum trvanlivosti a datum spotřeby. Datum spotřeby znamená že to máte skonzumovat do tohoto data včetně a následující den vám nemusí být dobře (platí pro uzeniny a majonézové saláty). Neberte mě zas až tak vážně. Dochází k postupnému množení bakterií vlivem rozpadu, nebo tak něco. Datum trvanlivosti znamená, že to bude do tohoto data, včetně OK a dále v případě chleba už nebude měkký a bude tvrdnout. Pokud je zabalen v plastovém neprodyšném pytlíku, myslím, že po rozbalení bude dobrý (samozdřejmě nebude jak z pekárny a nebude také zkažený. Podívejte se, jestli nebude zelenej a normálně ho snězte. Jestli do toho data vydrží, záleží na skladování, ale bude dobrý spíše na topinky a ne na chlebíčky pro návštěvu.

 

hop®

0x

Chleba v mrazáku vydrží dlouho, ale není okamžitě v pohotovostním stavu.

Chleba na stole tvrdne, v igelitáku plesniví. V lednici je i v igelitu pořád (více dnů) v pohotovosti, a pokud máte mrkvovlnku, tak za 10 vteřin je jak z pekárny...

Pro rejpaly: igelitem myslím třeba mikrotenový sáček...

 

lui*

0x

Dobře upečenej a skladovanej chleba třeba tak, jak píše Lidka, musí vydržet i týden. Jsou chleby, které vydrží i 10 dní. Pokud by ten Váš nevydržel 4 dny, asi bych ho přestal kupovat, a sháněl se po jiném výrobci. Protože to není normální aby se chleba tak rychle zkazil. Jinak pokud chcete chleba stále čerstvý, tak už tu někteří readili, šup s ním do mrazáku. Trvá to sice asi tak hodinku než povolí, ale to se dá zvládnout a naplánovat si vyjmutí z mrazáku včas. Jen malá rada na závěr. Když si přinesete domů teplej chleba, tak než ho kamkoliv dáte nechte ho na volné ploše úplně vychladnout. Odmění se vám právě tou dlouhou trvanlivostí. To může být i příčina snížené trvanlivosti některých balených chlebů. Že jsou baleny ještě teplé, orosí se, a na problém je zaděláno.

 

buss

0x

Když ho nenecháte zplesnivět, tak dlouuho,a dá se i chroupat

 


0x

pokud je to vyrobeno made in kauf...d, tak určitě vydrží :D,ale bude tvrdej jak podrážka. V chlebech jsou neskutečné rodíly podle toho,kde a kým byly vyrobeny. Mám zkušenost, že opravdu drahé chleby z pekařství "sejménem" bývají opravdu kvalitní a vydrží. jen muj nazor.

 

lucinkaf*

0x

pokud nebude zelený, klidně ho sním třeba 3.1.

 


0x

Koupím bochník, nakrájím na krajíce a dám do mrazáku. Dá se jíst i po 3 týdnech.

hop®

Lujsi, i po 3 měsících, vyzkoušeno!

miljan*

Jíst se dá, ale chce ho dát mezi dva řízky a zavlažovat.

hop®

Jj, ale takhle používám i chléb naprosto čerstvý, z domácí pekárny před pěti minutami vyklopený!

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]