Nejste přihlášen/a.
poraďte mi někdo, jak se správně peče v silikonovém nádobí
Není to žádná věda.Peče se stejně jako v jiném nádobí, jen se nemusí vymazávat. Je dobře postavit formu na pevnou podložku, třeba na plech.Po vychladnutí se forma jemně promačká a obsah se vyklopí. S úspěchem ho používám i v mikrovlnné troubě. Někdo před pečením formu potře olejem, já to nedělám.
doplněno 28.12.10 10:55:Napadlo mne, že by se sem hodil předpis na chlebový knedlík, kde se právě využívá silikonová forma v mikrovlnce.Je na to potřeba tvar, kterému se říká chlebíčková forma (podlouhlý, vyšší).4 krajíce včerejšího chleba nakrájet na kostky a zalít 4 dcl teplé vody.Přidat cibuli osmaženou na 50 - 100g slaniny + 1 vejce + 1 hrnek polohrubé mouky + 1/2 pr.do peč. a promíchat. Dát do silikonové formy (když není tak do vymazaných hrnků) a v MW vařit při 80-85 % výkonu 10 min a ještě chvíli nechat dojít.Chléb se dá použít toustový - tmavý i světlý, slaninu lze nahradit 2 cl oleje a přidat na kousky nakrájené uzené maso, prostě řada variant.
přesně tak, peče se naprosto stejně a nemusí se to vymazávat. Jen já to ráda moc nemám, protože u buchet cítím jakýsi takýsi došmak, ne že by to smrdělo, ale chutově mi bábovka přijde jiná. Ale u slaných věcí to nevnímám, peču v tom třeba i chleba a na to je to bezvadné
To bude tím, že se z toho silikonu uvolňuje olovo. Některé levné formy uvolňují i nebezpečná množství. Proč myslíte, že ten plast vydrží teploty v troubě (je v něm kov). Proč nepoužíváte normální kovové formy. Ja bych si nikdy silikonovou formu nekoupil.
Zbytečné plítvání financemi. Jaké to má podle vás výhody (nemusí se vymazávat a chleba z toho jen slíknete a ne jako v klasické formě,kde se musí vyklepnout?). Když nevymažete tukem,budete štíhleší co se týče kalorií, ale na druhou stranu vám hrozí rakoviny z uvolněného olova vaší oblíbené silikonové formy
Jen jestli nestrašíš zbytečně. Takovéhle věci musejí přece procházet testy. Dej sem nějaké věrohodné podklady pro své tvrzení, jinak je to jen nepodložená domněnka
Určitě si silikonovou formu nekupujte, neplítvejte financemi. Možná kdybyste uvedl jiný kov (na př. silicium - křemík), tak by Vám někdo věřil, ale víte při jaké teplotě se roztaví olovo? Mimo to se do nedávna přidávalo olovo do benzinu k pohonu aut a tak bychom už všichni dávno museli být pa. Je pravda, že před několika léty byla taková fáma, ale to už je dávno pryč. Vážený "profkuchari", s Vaším přístupem bychom ještě bydleli v jeskyni a lovili mamuty.
Díváte se někdy na TV (ne na blbosti na nově a prime)? Na ct1 jsou černé ovce a pořad testoviny. Mimo jiné, tam byly i testy na plastové nádobí. Některé vyhovuje a některé ne, ale jak to na 100% poznáte. Silikonové nádobí je tu velmi krátce a můžeme o tom debatovat za 20 let,jestli raka máte (taky nemusíte). Olovo se sice do benzínu přidávalo, ale bylo rozptýlené v ovzduší a bylo to v době, kdy jezdilo míň aut. Dnes jsou ty ekologické normy na auta asi zbytečné,ne? Katalyzátory a auta s elektronickým vstřikováním jiným benzínem než olovnatým zničíte. Navíc u té silikonové nádobky přímo dochází ke styku pokrmu,který jíte. Samozdřejmě koncentrace olova nejsou tak hrozné a nemusí vám nic být ani za 20let, ale žijeme jen jednou (taky by jste si nesedla na 2 hodiny k výfuku trabanta a nedýchala ty sračky, nebo jo? Do jeskyně se vrátit nechci pro úplnost.
Jaká je tedy nejlepší vlastnost té silikonové formy podle vás, že narážíte na jeskyň
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.