Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
řešíme místo na varnou desku do menší kuchyně. Ideální by bylo dát ji na kraj kuchyňské desky viz foto. Pak vznikne na pravé straně více pracovního místa. Nebo je lepší dát desku dále od kraje? A proč?
Podle fotky lepší umístění podle mě není, není dobré mít sporák a po obou stranách desku, protože při vaření a ostatních činnostech se pořád budeš vyhybat hrncům na plotně při potřebě přejít na druhou stranu a tam něco dělat, navíc ty dveře můžou fungovat jako taková zábrana, pokud někdo vstoupí do kuchyně, tak mezi ním a sporákem budou ty dveře a nevlítne do hrnců a případně do otevřené trouby dole, sporák je podle mě vždycky lepší mít stranou.
Dobrý, ale ten odkapávač bych na pravou stranu mezi dřez a skříňku dal, nebo co je za tím černým napravo
Děti zatím nejsou. Bude to kuchyň pro 2 osoby. Občasné vaření.
Na pravé straně linky je šikmá stěna včetně střešního okna, takže tam jistě plotýnka nebude ale dřez ano. Nad plotýnkou klasická digestoř.
Ty dveře tam budou i jako taková dělící stěna když se otevřenou. Přes ty dveře bude momentálně vstup do obývacího pokoje takže budou skoro pořád otevřené (později třeba do pracovny nebo dětského pokoje).
Pořád otevřené dveře z kuchyně do obývacího pokoje / dětského pokoje? Pořád odér z kuchyně?
Dveře jsou proto, zby se zavíraly.
Možná pouvažovat o dvouplotýnkové varné desce? Zaměřte se, co a jak nyní vaříte, jak využíváte nynější kuchyň. Hodně-li se vaří kompletní menu.
Pokud bude bydlet jedna - dvě osoby, mělo by to dostačovat.
U nás se vaří hodně a dvě plotýnky stačí. Máte totiž řadu dalších tepelných spotřebičů na přípravu jídla - trouba, troubička, mikrovlnka, horkovzdušná fritéza, rychlovarná konvice, kávovar, ...
Zatím je to pro 2 osoby. Nebude to na koždodenní vaření. O dvouplotýnce se uvažovalo ale zase když bude potřeba více vařit tak jsou 4 plotny. Je pravda, že se zatím moc nevyužije.
Když bude ještě dole klasická trouba, tak uvidíte. Ohledně toho dřezu bych zase pouvažovala o eliminaci umělohmotného odkapávače na umyté nádobí a investovala do dřezu s menší odkapovou ploškou, nebo dvojdřezu, kde je hlavní větší dřez a vedle menší, případně dřez do rohu.
Vše je potřeba ale důkladně předem vyměřit, aby opravdu vznikla trošku přijatelná pracovní plocha a jak vedle varné desky a dřezu byly trošku přijatelné odkladácí plošky. Nemusí být nutně velké, ale úplně bez plošek není po ergonomické stránce dobré.
Vložila jsem náhled rohového dřezu jen na ukázku. U Vás již asi nepřipadá v úvahu:
ceskykutil.cz/...">http://ceskykutil.cz/clanek-309485-ktere-granitove-drezy-jsou-praktictejsi-svetle-tmave/galerie/6 ceskykutil.cz/...
Tady s ploškou, ale je jich samozřejmě více druhů, s větší či menší odkládací plochou, jsou kulaté i hranaté dřezy:
Nebo možná varianta dvojdřezu, kdy jeden je hlavní, větší a vedlejší je menší. Opět lze pohledat různé výrobce a nabídky.
Pokud uvážíte, že kuchyň bude používána dlouhá léta, skoro každodenně, nelze na tomto vybavení šetřit a zaplatit i více peněz o nějakou tisícovku, když se práce v kuchynini uživateli ulehčí.
Měla jsem možnost mýt nádobí jak jenom v jednom dřezu, tak i s odkládací plochou, a též v dvojdřezu, a mohu říci, že práce v kuchyni je potom o mnoho lepší, příjemnější. Zvláště, když nebudete mít myčku.
-------------------
Kamarádka má novou kuchyň s granitovým tmavým dřezem a říkala, že by do něj již znovu nešla. Já bych tedy preferovala kvalitní nerezový dřez, který i po letech používání stále vypadá velice dobře.
Bude tam i dřez? Ptám se proto, že odkládací plocha u dřezu je dobrá i k odložení horkého kastrolu. Tady budete horké nádobí odkládat kam?
Zajímavě jsou řešeny rohové překrývající se šuplíky - nebo to nejsou šuplíky?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.