Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl bych se zde zeptat, jestli je možné vína (např. domácí trnkové) po prvotním kvašení a i na dozrávání stáčet místo do skleněných demižonů do plastových kbelíků respektive kvasných kbelíků s kvasnou rourkou.
Ptám se proto, protože mě kvasné kbelíky přijdou praktičtější hlavně z důvodu snadného čištění a také vyjdou o mnoho levněji.
Víno do plastu je barbarství (nejsem vinař) a chápu to jen jako dočasné řešení v nouzi, když není jiná možnost.
Podobně to vidím s pivem v PET lahvích.
Plastové polyetylenové nádoby používají i vinaři, protože jsou levné, lehké a odolné.
Pro konzumenty, kteří považují plast za "barbarství", víno těšně před podáváním přelejí do skla.
Víno v PETkách často kupují i mnohé "lepší" restaurace. Běžný zákazník rozdíl oproti vínu ze skleněných lahví nepozná. (Často to nepozná ani špičkový sommeliér.)
Kvas pro pálení se v ničem jiném než v plastových sudech neuchovává. A jak nám potom ten destilát, panečku, šmakuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.