Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
1) můžete mi poradit vhodný fermentátor na řepu? Našel jsem toto:
Asi bych k tomu musel dokoupit i zatěžkávací kameny aby to bylo všechno ponořené, ale:
2) co se týká druhé fáze kdy se řepa dává do lednice, musel bych to přemístit do litrových sklenic. Nevadí, že ta řepa už nebude celá pod vodou?
Řepa i jakákoliv jiná potravina musí být ponořena v láku či jiné tekutině během celé své existence. Co bude čouhat nad hladinu tekutiny chytne plíseň a to již po několika dnech jak při pokojové teplotě, tak v lednici. Nad 20 C potravina obecně nekvasí a tedy nefermentuje, proto se začíná ve sklepě nebo chladném koutě.
Co se týče zatěžkávacích kamenů, nebudete je potřebovat. Stačí do fermentační nádoby naložit tolik řepy, aby nečouhala nad hladinu nakládacího roztoku.
To už netuším. Plavat přeci nemusí. Když nádobu napěchuji dostatkem zeleniny, tak mi plavat nebude. To pak zaliju a nic mi nevyplave. Zkušenost mám ale pouze s jinou zeleninou, řepu jsem zatím nenakládal. Nicméně ty zeleniny se chovají zhruba stejně.
Já mám tenhle. Vrchní poklička je s dírou, kam se dá tyčinka, která vyvíjí tlak na další pokličku pomocí té gumičky, což na tak malý stačí. Nemá ten Váš také ještě druhou pokličku. Je to o dost větší, takže by ta keramická poklička mohla být dost těžká.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.